Ketelhuis Podium

Inspirerende gasten cureren telkens drie vrijdagavonden naar eigen smaak.

Vanaf maart geeft Het Ketelhuis een podium aan intelligente denkers, creatieve makers en stralende persoonlijkheden. We nodigen gasten met een biculturele achtergrond uit om driemaal een speciale avond samen te stellen. Ze programmeren de films, sprekers en het eventuele voor- of naprogramma.

De eerste curator van Ketelhuis Podium is de Nederlands-Algerijnse theaterartiest, mimespeler, acteur en filmdocent Hakim Traïdia. Traïdia kreeg nationale bekendheid als mimespeler bij Sesamstraat. Vervolgens richtte hij zijn eigen theatergroep op en produceerde verschillende theaterproducties. Als directeur van het Maghreb Film Festival brengt hij de beste films uit Algerije, Tunesië en Marokko naar Nederland. En als artistiek directeur van theater- en filmschool Circus Hakim, geeft hij zijn liefde voor de kunst door aan een nieuwe generatie.

In Het Ketelhuis geeft hij een podium aan een paar van zijn favoriete recente films uit Maghreb, staat hij stil bij zijn eigen formatieve filmervaringen en gaat hij in gesprek met filmmakers uit Algerije.


Delen

Film overzicht