Nu te zien: Alles op Tafel, Pleasure, Riders of Justice, Mijn vader is een saucisse
KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Deze week in première: Do Not Hesitate, de Nederlandse inzending voor de Oscars. Toen regisseur Shariff Korver in 2009 nog een student was aan de Filmacademie las hij een krantenartikel, dat ging over wat defensie had bedacht voor soldaten die terugkeerden van hun missie. Korver vertelde aan Het Parool: “Na vijf maanden in Afghanistan word je voor twee dagen naar Kreta gestuurd om te debriefen. Om te zorgen dat je stoom afblaast, voor je naar huis gaat naar je moeder of je vrouw. In die twee dagen heb je overdag een therapiesessie en mag je ’s avonds alcohol drinken, iets dat je vijf maanden niet gedaan hebt, en helemaal losgaan. Wat er gebeurde was dat die tripjes volledig uit de hand liepen. Soldaten gingen zich misdragen. Ze konden niet goed omgaan met hun nieuwe vrijheid. Dat beeld bleef me bij.”

 

Het gegeven bleef Shariff Korver fascineren, en hij begon een uitvoerig onderzoek naar hoe Nederlandse militairen hun missie hebben beleefd en hoe ze met hun emoties omgaan. Het resultaat is Do Not Hesitate, een beklemmend portret van drie jonge soldaten die onder druk komen te staan. “Oorlog teruggebracht tot al z’n zenuwslopendheid en absurdisme” (★★★★ NRC).

 

Premières & Verwacht

Descending the Mountain

Wat gebeurt er als je psychedelica toedient aan ervaren zen-monniken? Psychiater Franz Vollenweider en Zen meester Vanja Palmers zetten een legaal wetenschappelijk experiment op in een klooster in Zwitserland.

 

Do Not Hesitate

De soldaten Erik, Roy en Thomas bevinden zich op een vredesmissie ergens in het Midden-Oosten. Wanneer ze met pech in het midden van de woestijn vast komen te zitten, zijn ze op zichzelf aangewezen.

 
here?

Persona Non Grata

Komisch Deens drama over ongemakkelijke familierelaties. Wanneer Laura afreist naar haar familie om de bruiloft van haar broer bij te wonen, komt ze erachter dat hij gaat trouwen met een oud klasgenootje die haar het leven zuur maakte.

 

(R)Evolutie

Dystopische komedie van Toneelgroep Maastricht. In 2040 zijn grote delen van Nederland overstroomd en miljoenen mensen zijn gevlucht naar Limburg, het laatste toevluchtsoord waar iedereen hoopt op een nieuw leven zoals zij dat kenden.

 

Specials

Screening Sex #5 | 11 november

De vijfde cursusles van Screening Sex gaat over de functies van seks in film. Hoe ver kan een film gaan in de verbeelding van seks voordat het porno wordt? Wat is het belang van expliciete seks in scènes?

 

Pyschoanalyse & Film | 17 november

In de reeks Psychoanalyse & Film draaien we de klassieker Mildred Pierce, een film noir / melodrama met Joan Crawford in de hoofdrol. Spreker is psychiater Simone Logtenberg.

 
here?

Kids Only

Zaterdag om 11.00 uur kunnen stoere kids tussen de 6 en 12 jaar zonder ouders naar de film My Sweet Monster, over een prinses die vrienden wordt met het grote lieve monster Boeman.

 

IDFA

Van 18 t/m 28 november hebben we IDFA weer in huis. 10 dagen lang kun je bij ons terecht voor de beste documentaires uit alle windstreken. De kaartverkoop is nu gestart!

 

Films deze week

 
Descending the Mountain

Descending the Mountain

 
 

 
 
Alles op Tafel

Alles op Tafel

Films verwacht

 

 
 
(R)Evolutie

(R)Evolutie

18 november

 
 

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link