Nu te zien: De Veroordeling, Druk, Dear Comrades!, Meskina, Mijn Beste Vriendin Anne Frank, Oliver Sacks, The Hidden Life of Trees
KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

In Petite maman keert Céline Sciamma (Portrait de la jeune fille en feu) terug naar haar roots met een coming-of-age verhaal waarin de grenzen tussen heden en verleden vervagen. Na het overlijden van haar oma verkent de achtjarige Nelly het huis en de omgeving waar haar moeder opgroeide. In het bos ontmoet ze een ander jong meisje. Langzamerhand wordt duidelijk dat ze het meisje kent, maar wie is ze? Nelly ontdekt dat haar moeder ook jong is geweest en dat helpt haar te begrijpen wie haar moeder is. Een intiem en intrigerend verhaal.

 

“Simpelweg in het moment van de film zijn is het grootste geschenk wat Sciamma je kan geven”, NRC ★★★★★

 

Tot binnenkort in Het Ketelhuis!

 

Ook in première

Here We Move, Here We Groove

Muzikale documentaire over Dj Robert Soko, groot geworden met zijn Balkan Beats, die met hulp van refugee-muzikanten op zoek gaat naar het nieuwe geluid van Europa. Op 16 september met Q&A.

 

The Quest for Tonewood

In de Balkan zou je esdoorns kunnen vinden waarvan je een muziekinstrument van onschatbare waarde zou kunnen maken. Gaat het Gaspar Borchardt lukken die ultieme viool te maken?

 

Specials

Ein Fisch, der auf den Rücken schwimmt | 21 september

Deze maand in Deutsches Kino: Ein Fisch, der auf den Rücken schwimmt. Een drama over een curieuze driehoeksverhouding tussen een vader, zijn zoon en zijn nieuwe vriendin.

 

Humans of Film Festival | 24 t/m 26 september

Films over mensen, hun ervaringen en hun leefomgeving. Met openingsfilm Unapologetic (Ashley O’Shay, 2021) over twee jonge vrouwen die zich inzetten als leiders van de Movement for Black Lives beweging.

 
here?

NFF @ Het Ketelhuis | 27 t/m 30 september

Ook het Nederlands Film Festival komt dit jaar weer even bij ons buurten. Van 27 t/m 30 september staan er 7 publiekspremières op het programma met verschillende Q&A's.

 

Films for a sustainable mindset | 4 oktober

Een nieuwe reeks in samenwerking met buurtbewoner Peter Siegel: Hoe kunnen we duurzamer leven, en welke inspiratie kunnen we daarvoor uit film halen?

 

Films deze week

 
Petite Maman

Petite Maman

 
 
The Quest for Tonewood

The Quest for Tonewood

 
 
Here We Move Here We Groove

Here We Move Here We Groove

Films verwacht

 
Mijn Vader Is Een Vliegtuig

Mijn Vader Is Een Vliegtuig

30 september

 
 
Nr. 10

Nr. 10

30 september

 
 
No Hay Camino

No Hay Camino

30 september

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link