•  
  •  
  •  
  •  

Here We Move Here We Groove

Dj Robert Soko, groot geworden met zijn Balkan Beats, gaat met hulp van refugee-muzikanten op zoek naar een nieuw geluid van Europa. Op 16 september met Q&A.

Als tiener ontvluchtte Robert Soko de Joegoslavische oorlog. Hij werd taxichauffeur in Berlijn en groeide uit tot een beroemde Balkan Beats-dj in de Europese clubscene. Om zijn draai te vinden in een nieuwe omgeving, bracht hij culturen bij elkaar door westerse muziek te mixen met de opzwepende Balkanritmes van zijn roots.

In reactie op de veranderingen in de wereld gaat Soko nu op zoek naar nieuwe migranten om mee te mixen. Mensen die net als hij huis en haard achter zich hebben gelaten in de hoop te aarden in een nieuwe samenleving. Wanneer Robert de jonge Afghaanse rapper Ferdows in Bosnië ontmoet, besluit hij hem te helpen. Ferdows is al achttien maanden op pad en droomt ervan om een beroemde muzikant in Berlijn te worden. Zal de dj slagen in zijn missie?

De vertoningen van Here We Move, Here We Groove zijn in samenwerking met muziekdocumentairefestival In-Edit.

Op 16 september is er een Q&A met Robert Soko en regisseur Sergej Kreso. 

 

De wat springerige, maar sympathieke documentaire Here We Move Here We Groove (eerder al te zien bij Idfa) volgt de Berlijnse dj in zijn zelfopgelegde missie om via nieuwe generaties migranten uit de hele wereld weer nieuwe muziekstromingen te populariseren. de Volkskrant
Een statement tegen nationalisme en voor Europa als smeltkroes. NRC Handelsblad

Delen