Nu te zien: Do Not Hesitate, Descending the Mountain, Alles op Tafel
KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Van 18 t/m 28 november strijkt de 34ste editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) neer in Het Ketelhuis! Tien dagen lang kunnen documentaire liefhebbers bij ons terecht voor ruim 60 films.

 

Als podium voor de Nederlandse film gaat ons hart natuurlijk extra snel kloppen voor de IDFA-films van Nederlandse bodem. Zoals de openingsfilm Four Journeys, een uiterst persoonlijk portret van filmmaker Louis Hothothot, die terugkeert naar China om zijn familiegeschiedenis te achterhalen. Van filmmaker Oeke Hoogendijk (Het nieuwe Rijksmuseum) gaan er twee nieuwe films in première: Housewitz, een beklemmend portret van haar eigen moeder die dagelijks leeft met de gevolgen van de Holocaust; en The Treasures of Crimea, over de vraag aan wie de kunstschatten uit de Krim moeten worden teruggegeven. Ook kijken we uit naar Three Minutes – A Lengthening van de Nederlandse journalist en historicus Bianca Stigter, die in haar boek Atlas van een bezette stad (2019) sporen van de Tweede Wereldoorlog in Amsterdam tot leven wekte.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Deze week

Nieuwe corona maatregelingen

Met ingang van 13 november 2021 blijven we volop films vertonen, maar ons café is vanaf 20:00 uur gesloten. Kom je bij ons dineren? Dan kun je tot 19:00 uur bestellen. Na 20:00 uur kun je wel een drankje afhalen voor in de film.

 

(R)Evolutie

Dystopische komedie van Toneelgroep Maastricht. In 2040 zijn grote delen van Nederland overstroomd en miljoenen mensen zijn gevlucht naar Limburg, het laatste toevluchtsoord waar iedereen hoopt op een nieuw leven zoals zij dat kenden.

 
here?

Persona Non Grata

Komisch Deens drama over ongemakkelijke familierelaties. Wanneer Laura afreist naar haar familie om de bruiloft van haar broer bij te wonen, komt ze erachter dat hij gaat trouwen met een oud klasgenootje die haar het leven zuur maakte.

 

Berg

Een visuele beleving van een weids berglandschap en de nietigheid van de mens daarin. In deze oogstrelende documentaire volgen we in kraakhelder zwart-wit de met sneeuw beklede dalen, een reeks stenen, rotsen en pieken.

 

Verwacht

Deutsches Kino | 30 november

Op 30 november draaien we tijdens Deutsches Kino de film Die Geträumten, over een hartstochtelijke briefwisseling tussen de grote dichters Ingeborg Bachmann en Paul Celan. Met inleiding door Trixie Hölsgens.

 

Four Journeys | Vanaf 25 november

De openingsfilm van IDFA, waarin filmmaker Louis Hothothot terugkeert naar zijn geboorteland China om zijn pijnlijke familiegeschiedenis te achterhalen.

 
here?

Hoe lees ik een film | 1 december

In Hoe lees ik een film kijken we Samen met Lidewijde Paris naar Tout s’est bien passé, de nieuwe film van François Ozon, een van de belangrijkste Europese filmauteurs.

 

Scènes voor een huwelijk | 5 december

Tijdens Scènes voor een huwelijk praat journalist Floortje Smit met psychotherapeut Dirk de Wachter over Eraserhead van David Lynch.

 

Films deze week

 
(R)Evolutie

(R)Evolutie

 
 

 
 
Berg

Berg

Films verwacht

 

Four Journeys

25 november

 
 

 
 

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link