Nu te zien: Sweat, Les choses qu'on dit, les choses qu'on fait, Oliver Sacks, The Hidden Life of Trees, Luizenmoeder, Meskina, De Oost
KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Constant een bepaald percentage alcohol in het bloed, functioneer je daardoor beter? Vier bevriende leraren gaan het experiment aan in Druk. Zeker, de eerste resultaten zijn zeer positief, de uitgebluste leraren komen weer tot leven en zelfs de resultaten van hun klassen verbeteren, maar behouden ze de controle?  “Thomas Vinterberg bewaart uiterst knap de balans tussen ernst en humor”, NRC ★★★★.

 

Ook nieuw in onze zalen is Hoogtijdagen, een documentaire over het Russische schiereiland Kola. Over de bloeitijd van de oude, optimistische generaties en hun gefnuikte idealen, over een gebied dat zwaar te lijden heeft onder de mijnbouwindustrie, en over een jonge generatie die vooral weg wil. Ook te zien op Picl.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Specials deze week

Gay Film Special: Are We Lost Forever

Intiem scheidingsdrama dat met grote nauwkeurigheid de pijn verbeeldt die ontstaat als de liefde ophoudt. Openingsfilm van de Roze Filmdagen 2021.

 

De Ontmoeting presenteert: Stray | 26 augustus

Zintuigelijke mozaïekfilm door de ogen van zwerfhonden, vol inspirerende reflecties op vrijheid, solidariteit en naastenliefde. Inclusief voorfilm en verrassing.

 

Uitgelicht

Ketelhuis Podcast

In een nieuwe serie van de Ketelhuis Podcast gaat Nico van den Berg in gesprek met vier Nederlandse speelfilmproducenten. In de eerste aflevering Frans van Gestel, al zo’n 25 jaar actief als zelfstandig filmproducent en sinds 2011 de voorman van Topkapi Films.

 

Scènes voor een Huwelijk weer van start!

Op 5 september praat Floortje Smit met journalist Daan Borrel. Borrel is vooral geïnteresseerd in seksualiteit, intimiteit, het lichaam en hoe wij mensen daar verhalen bij maken. Haar keuzefilm is Before Sunset.

 

Films deze week

 

 
 
Hoogtijdagen

Hoogtijdagen

 
 
Sweat

Sweat

Films verwacht

 

 
 
De Veroordeling

De Veroordeling

2 september

 
 

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link