Verwacht: Apples, De Son Vivant, Madres Paralelas
KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Het zal jullie niet zijn ontgaan; met de nieuwe corona maatregelingen sluiten we dagelijks om 17:00 uur onze deuren. Maar niet getreurd, overdag draaien we volop mooie films, waaronder de vijf sterren-films Un Monde (“Diep ontroerend” – Trouw) en Herr Bachmann und seine klasse (“Meesterlijk” – de Volkskrant).

 

Deze week gaat bovendien Captain Nova in première, een spannend science fiction-avontuur voor het hele gezin. Hierin reist gevechtspiloot Nova (Anniek Pheifer) terug in de tijd om een milieuramp te voorkomen. Er is alleen één probleempje: door de tijdreis wordt ze weer een twaalfjarige, en wie luistert daar nou naar? Captain Nova opende de afgelopen editie van Cinekid en is het speelfilmdebuut van Maurice Trouwborst (De Regels van Floor), voor wie een jongensdroom in vervulling ging: “Stiekem heb ik allemaal dingen in de film gestopt die ik zelf gaaf vind. Ik bén een Spielberg- en Nolan-fan,” vertelde hij aan de Volkskrant.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Nu te zien

Annette

Muzikaal spektakel van Leos Carax, waarin het leven van een glamourkoppel op zijn kop komt te staan door de geboorte van hun dochter.

 

Un Monde

Indrukwekkend speelfilmdebuut, waarin de zevenjarige Nora voor een verscheurende keuze komt te staan wanneer ze ziet dat haar broer gepest wordt.

 
here?

Persian Lessons

Krachtig Tweede Wereldoorlog-verhaal, waarin een Antwerpse Jood aan zijn executie weet te ontsnappen door zich voor te doen als Iraans.

 

Herr Bachmann und seine klasse

Inspirerende documentaire, waarin leraar Bachmann zich op onorthodoxe wijze ontfermt over zijn veelal kwetsbare leerlingen.

 

Verwacht

Kids Only: Encanto | 4 december

Zaterdag om 11.00 uur kunnen stoere kids tussen de 6 en 12 jaar zonder ouders naar de film. In Encanto volgen we de buitengewone familie Madrigal, die op een magische plek in Colombia wonen.

 

Gratis voorpremière Apples | 7 december

In samenwerking met Europa Cinemas organiseren we een gratis voorpremière van Apples en regisseur Christos Nikou is aanwezig voor een Q&A.

 
here?

De Son Vivant | vanaf 9 december

De altijd ijzersterke Catherine Deneuve schittert in dit intieme Franse drama, waarin de relatie tussen moeder en zoon op scherp komt te staan door een ongeneeslijke ziekte.

 

Madres Paralelas | vanaf 16 december

De Spaanse maestro Pedro Almodóvar is terug met een meeslepende film over moederschap. Met een schitterende hoofdrol voor zijn muze Penélope Cruz.

 

Films deze week

 
Captain Nova

Captain Nova

 
 

 
 

Films verwacht

 
De son vivant

De son vivant

3 maart

 
 

 
 
Falling For Figaro

Falling For Figaro

2 juni

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link