European Cinema Night: Apples

Op 7 december gratis naar de voorpremière van Apples! Inclusief drankje.

Van 6 t/m 10 december organiseert Europa Cinemas in samenwerking met Creative Europe MEDIA de vierde editie van de European Cinema Night.  In verschillende bioscopen over heel de wereld word je getrakteerd op een Europese, niet-nationale MEDIA-gesteunde film. Het doel is de rijkdom en diversiteit van de Europese filmcultuur te vieren.

Bij Het Ketelhuis kun je op 7 december gratis naar het Griekse Apples van Christos Nikou. Nikou is bovendien aanwezig voor een Q&A!

Over Apples
De ziekenhuizen in de stad liggen vol met slachtoffers van een vreemde aandoening die onmiddellijk geheugenverlies veroorzaakt. Voor getroffenen die niet door bekenden worden opgehaald, ontwikkelt de overheid een experimenteel herstelprogramma om een nieuwe identiteit op te bouwen. De melancholieke Aris wordt door niemand geclaimd en schrijft zich hiervoor in. Hij ontvangt dagelijks instructies voor uiteenlopende activiteiten en houdt zijn ervaringen bij in een dagboek en door foto’s te maken. Maar naarmate de tijd verstrijkt, dringt de vraag zich op of sommige dingen niet beter vergeten blijven.


Delen