Nu te zien: Petite Maman | Druk | De Veroordeling | Dear Comrades | Meskina | Mijn Beste Vriendin Anne Frank
KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Dit weekend verwelkomen we een nieuw filmfestival: Humans of Film Festival. Het programma richt zich op human interest films: films die mensen, hun ervaringen en hun leefomgeving centraal stellen. Het festivalthema dit jaar is Louder than before: Against racism & discrimination. In samenwerking met verschillende mensenrechtenorganisaties uit Amsterdam-West combineert het festival films met paneldiscussies en Q&A’s.

 

De openingsfilm Unapologetic (Ashley O’Shay, 2021) volgt twee jonge vrouwen die zich inzetten als leiders van de Movement for Black Lives beweging na de dood van hun vriendin Rekia Boyd door hand van de politie. De film bespreekt racisme, discriminatie, genderrollen en ongelijkheid.

 

Het festival sluit op zondagavond af met het Japanse Along the Sea (Akio Fujimoto, 2021), een speelfilm over drie jonge Vietnamese vrouwen die in Japan hun geluk zoeken als arbeidsmigranten.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Nieuws

Nieuwe maatregelen vanaf 25 september

Vanaf zaterdag 25 september mogen we weer de maximale capaciteit in onze zalen en onze horeca gebruiken. Wel zijn wij verplicht om binnen, zowel voor de film als horeca, met een Coronatoegangsbewijs te werken.

 

Ketelhuis Podcast over de Nederlandse filmjournalistiek

Hoe kijken de vooraanstaande filmcritici in ons land tegen hun vak aan? Noa Johannes sprak met vier van hen. In de eerste aflevering Gudo Tienhooven, het relatieve groentje van het Algemeen Dagblad.

 

Specials verwacht

NFF @ Het Ketelhuis | 27 t/m 30 september

Vanaf maandag komt het Nederlands Film Festival bij ons buren met zeven publiekspremières. O.a. Antoinette Beumer schuift aan met haar film Mijn Vader is een Vliegtuig. Ook Shariff Korver is te gast met zijn Do Not Hesitate.

 

Films for a sustainable mindset: Albatross the film | 4 oktober

Hoe kunnen we duurzamer leven, en welke inspiratie kunnen we daarvoor uit film halen? De eerste film in deze nieuwe serie is Albatross the film. Een poëtische en liefdevolle documentaire over de rauwe werkelijkheid van plasticsoep.

 
here?

The Addams Family 2 en Berend Botje in Kids Only

In oktober staan er weer nieuwe films in ons Kids Only programma. Kom gezellig griezelen met de meest merkwaardige, griezelige en grappige familie die je je maar kunt voorstellen. Of ga op avontuur met de mysterieuze kapiteinsfamilie Botje.

 

Screening Sex | vanaf 14 oktober

Na een succesvolle eerste editie starten we 14 oktober opnieuw met de cursus Screening Sex. Zes avonden met verschillende thema's, natuurlijk aan de hand van flink veel aansprekende filmfragmenten die (uiteraard) behoorlijk expliciet kunnen zijn.

 

Films deze week

 
Petite Maman

Petite Maman

 
 

 
 
De Veroordeling

De Veroordeling

Films verwacht

 
Mijn Vader Is Een Vliegtuig

Mijn Vader Is Een Vliegtuig

30 september

 
 
Nr. 10

Nr. 10

30 september

 
 
No Hay Camino

No Hay Camino

30 september

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link