Premières: Riders of Justice, 10 Songs for Charity, Mijn Vader is een Saucisse
KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Van donderdag tot en met zondag hebben we het Parool Film Fest in huis, hét filmfestival met de beste arthouse films van het nieuwe seizoen. We kijken uit naar de nieuwe films van gerenommeerde makers (Pedro Almodóvar’s Madres Paralelas, François Ozon’s Tout S’est Bien Passé), indrukwekkende speelfilmdebuten (Pleasure, Un Monde), films uit alle uithoeken van de wereld (van het Iraanse Ballad of a White Cow tot het Chinese One Second) én een heerlijke klassieker (Amélie). Ook komen er bijzondere gasten bij ons over de vloer: bij de vertoning van Do Not Hesitate op zaterdag ontvangen we regisseur Shariff Korver en acteur Joes Brauers voor een Q&A. En bij de spannende familiefilm Captain Nova op zondag is regisseur Maurice Trouwborst te gast voor een nagesprek. Voor deze vertoning mogen we een aantal vrijkaarten verloten! Mail naar info@ketelhuis.nl en maak kans.

 

Alsof er nog niet genoeg te kiezen viel, gaan er deze week ook nog een drietal films in première: Riders of Justice is een absurdistische tragikomedie met de Deense steracteur Mads Mikkelsen (Druk), 10 Songs for Charity ontpopt zich als een muzikaal sprookje over vrouwenhandel, en Mijn Vader is een Saucisse is een feelgood film voor de hele familie.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Het beste van PAFF

Madres Paralelas

“Een Don Quixote over het moederschap”, noemde de Spaanse maestro Pedro Almodóvar zijn nieuwste film. Met natuurlijk zijn muze Penélope Cruz in de hoofdrol.

 

Annette

Muzikaal spektakel van Leos Carax, waarin de beroemde operazangeres Ann (Marion Cotillard) en de omstreden cabaretier Henry (Adam Driver) als een blok voor elkaar vallen.

 
here?

Do Not Hesitate

Nederlandse Oscarinzending, waarin drie jonge soldaten in de woestijn stranden tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten. Met Q&A met regisseur Shariff Korver en acteur Joes Brauers.

 

Ballad of a White Cow

Een meeslepende Iraanse film over verdriet en schuld, waarin het leven van een weduwe op zijn kop wanneer ze bij de rechtbank hoort dat haar man een jaar eerder ten onrechte is geëxecuteerd

 

Specials

Films for a sustainable mindset | 1 november

In onze reeks Films for a sustainable mind draaien we de documentaire Journey to Utopia, waarin een Noors gezin hun boerderij in Noorwegen verruild voor een zelfvoorzienend ecodorp in Denemarken.

 

Hoe lees ik een film | 3 november

Samen met Lidewijde Paris kijken we naar Paul Verhoeven's Benedetta. Met onze boekenhoofden letten we op elementen uit de romananalyse zoals perspectief, motieven, herhalingen en symbolen.

 
here?

Scènes voor een huwelijk | 7 november

Welke liefdeslessen kun je uit film halen? Hierover praat Volkskrant-journalist Floortje Smit met diverse gasten in Scènes voor een huwelijk. Op 7 november is schrijver en journalist Pete Wu te gast. Zijn keuzefilm is Lilting.

 

Soirée Ciné | 9 november

In samenwerking met Alliance Française presenteren we een programma met recente Franse films die niet in Nederland worden uitgebracht, maar die volgens ons wel gezien mogen worden. Met op 9 november de ingenieuze thriller Seules les bêtes.

 

Films deze week

 

 
 

 
 
Mijn vader is een saucisse

Mijn vader is een saucisse

Films verwacht

 

 
 
Alles op Tafel

Alles op Tafel

4 november

 
 

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link