KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Vanaf zaterdag is het weer zeven dagen Cinekid in Het Ketelhuis. Uiteraard met de allerleukste films, workshops, gasten, een Mini-Medialab en élke dag een Livestream vanuit onze zaal naar andere bioscopen in heel Nederland. Vanwege de beperkte capaciteit van maximaal 30 personen per zaal raden we aan om van tevoren alvast je kaartjes te kopen. Het hele programma vind je op ketelhuis.nl/cinekid.

 

De premièrefilm deze week is het Poolse Corpus Christi, over de twintigjarige jeugddelinquent Daniel die ervan droomt om priester te worden. Vanwege zijn strafblad maakt hij alleen geen schijn van kans. Zijn leven krijgt echter een onverwachte draai als hij tijdens werkverlof in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester. Eén van de absolute publieksfavorieten op IFFR afgelopen jaar!  “Acteur Bielenia is – met zijn grote, wijd opengesperde ogen en nerveuze lichaam – perfect gecast als Daniel”, VPRO Cinema ★★★★★

Volgende week woensdag ook in Hoe lees ik een film?.

 

Dan ook drie kinderpremières op vrijdag: de prachtige animatie Marona (8+), Bigfoot Family (2D, NL) (6+), 100% Wolf (6+).

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

Special rond Pieter van Lierop

Op 18 oktober presenteert Pieter van Lierop zijn boek 'Wild West, Boedapest en de Rest' in Het Ketelhuis. Omlijst met filmfragmenten wordt hij geïnterviewd door André Waardenburg over zijn lange loopbaan.

 

Het Schip X Het Ketelhuis

Op 25 oktober en 15 november een dagprogramma in samenwerking met Museum Het Schip rondom de expressionistische jaren ’20 in Duitsland. Ontdek architectuur, kunst en film.

 

Films deze week

 

Corpus Christi

 
 

Bigfoot Family (2D NL)

 
 

Marona

Films verwacht

 

Yakari

7 oktober

 
 

The Painted Bird

15 oktober

 
 

Prison for Profit

15 oktober

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link