Nu te zien: Alcarràs, Speak No Evil, Mes frères et moi
KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Drie premières deze week waaronder Pink Moon. Johan Leysen excelleert als welgestelde weduwnaar (74) die zijn twee kinderen laat weten dat hij na zijn volgende verjaardag een punt gaat zetten achter zijn leven. Dochter Iris (Julia Akkermans) neemt ogenblikkelijk haar intrek bij hem, in een poging haar vaders motieven én hun beider verleden te doorgronden.

 

★★★★ Trouw: “Uitstekend filmdebuut laat je voelen wat niet met woorden is over te brengen.”

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Deze week

Avec amour et acharnement

Intiem relatiedrama over een turbulente driehoeksrelatie. Wanneer Sara haar vroegere grote liefde François tegen het lijf loopt, raakt haar relatie met Jean ernstig ontregeld. ★★★★ NRC

 

The Last Ones

Ruig drama over een uitzichtloos mijnstadje in Lapland. Rupi wordt verscheurd tussen loyaliteit aan zijn vader, een inheemse rendierhoeder, en de manipulatieve eigenaar van de mijn. ★★★★ Volkskrant

 
here?

Soof 3

Alles lijkt Soof voor de wind te gaan: ze is gelukkig, haar restaurant loopt goed, en de kinderen zijn klaar om hun vleugels uit te slaan. Als vanouds houdt Soof alle ballen in de lucht, totdat ze slecht nieuws krijgt.

 

Soirée Ciné

Fan van Franse cinema? Op 13 september is er weer een nieuwe Soirée Ciné. Ditmaal kijken we L'HORIZON van Emilie Carpentier, een cominig-of-age drama over een nieuwe generatie activisten. Met Q&A.

 

NFF in Het Ketelhuis

Zee van Tijd | 21 september

Openingsfilm van het Nederlands Film Festival. Een jong koppel maakt in de jaren tachtig een zeiltocht met tragische afloop. Na veertig jaar ontmoeten zij elkaar opnieuw.

 

Bo | 27 september

Slotfilm. Roadmovie over een jonge vrouw die naar het graf van haar vader in Georgië reist en daar zijn jeugdvriend ontmoet. Met melancholische trompetspel en het adembenemende Georgische landschap.

 
here?

Kort 1 & 2 | 26 september

Zeven korte films die zijn geselecteerd voor Forum van de Regisseurs, een selectie grensverleggende Nederlandse auteursfilms die allemaal een ding gemeen hebben: hun eigenheid.

 

Films deze week

 
The Last Ones

The Last Ones

 
 
Pink Moon

Pink Moon

 
 
Avec amour et acharnement

Avec amour et acharnement

Films verwacht

 
Dealer

Dealer

22 september

 
 
Beautiful Beings

Beautiful Beings

29 september

 
 
Bo

Bo

29 september

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link