KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Een ruzie tussen twee klasgenootjes in de schoolpauze leidt tot de dood van één van hen. Hoe kon dit gebeuren? Waarom was er niet voldoende toezicht? In premièrefilm Barn buigt regisseur Dag Johan Haugerud zich over deze vragen. Met een Noorse sterrencast aan zijn zijde zoomt hij in op hoe de schoolleiding, de ouders en de kinderen een manier moeten vinden om met deze traumatische gebeurtenis om te gaan. “Een rijke, complexe verkenning”, VPRO Cinema ★★★★.

 

Sidik en de Panter, bekroond tot Beste Nederlandse Documentaire op IDFA 2019, gaat over een man die al 25 jaar door het ruige berglandschap van Koerdisch Noord-Irak trekt op zoek naar de Perzische panter. Als hij de panter ontdekt, moet het hele gebied als beschermde natuur aangemerkt worden wat hopelijk leidt tot een eind aan de bombardementen en moorden die de streek teisteren. ★★★★ NRC

 

Dan de specials. Zaterdag opnieuw het Chileense drama El Principe in de Gay Film Special, ditmaal met Engelse ondertiteling. Op woensdag ook een aantal vertoningen met Engelse ondertiteling in Ketelhuis Expat: premièrefilms Barn, Sidik en de Panter, maar ook publieksfavoriet Berlin Alexanderplatz. Tot slot woensdag eenmalig Return to Eden (uitverkocht) in Ketelhuis Forum.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

Roze Filmdagen Redux

Toch nog een beetje Roze Filmdagen! Van 17 t/m 20 september een minifestival met een mooie selectie uit het maartprogramma.

 

Elke dag Kleuterbios!

Voor het eerst naar de film? Kom dan naar onze Kleuterbios. Met het geluid iets zachter en het licht gedimd de perfecte eerste filmervaring.

 

Films deze week

 

 
 

Sidik en de panter

 
 
Paradise Drifters

Paradise Drifters

Films verwacht

 

Deux

24 september

 
 

Buladó

1 oktober

 
 

Marionette

1 oktober

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link