KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Aankomende vrijdag start de 40e editie van het Nederlands Film Festival. Ditmaal niet alleen in Utrecht, maar met publiekspremières door heel het land, natuurlijk ook bij ons. Elke avond kun je om 20:30 uur genieten van een première. Geen rode loper, maar we zorgen wel voor een glaasje bubbels. Van de boekverfilming Buiten is het Feest tot de documentaire De Dick Maas methode en de Engelstalige thriller Marionette met Thekla Reuten in de hoofdrol. Het hele programma vind je hier.

 

Daarnaast gaat Deux in première, een ontroerend drama waarvoor debuterend regisseur Filippo Meneghetti Martine Chevallier (grande dame van de Franse theaterwereld) en Barbara Sukowa (muze van Rainer Werner Fassbinder en Margarethe von Trotta) wist te strikken. Zij spelen twee buurvrouwen die al tientallen jaren elkaars grote, maar geheime liefde zijn. “Meneghetti filmt [..] niet als melodrama, maar als thriller en maakt het tragische liefdesverhaal zo nog aangrijpender”, VPRO Cinema ★★★★.

 

Tot slot gaat Deutsches Kino dinsdag weer van start met de venijnige komedie Der Vorname. En uiteraard kun je je kinderen zaterdagochtend weer onderbrengen bij Kids Only voorstelling. De laatste keer Trolls Wereldtour, vanaf 3 oktober staat Bigfoot Family op het programma.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

 

Uitgelicht

Scènes voor een huwelijk: Stine Jensen & L'économie du couple

Op 4 oktober start de nieuwe reeks Scènes voor een huwelijk. Onder leiding van Volkskrant-journaliste Floortje Smit praten verschillende deskundigen aan de hand van een liefdesfilm over roze brillen en sleur, over lust en last. De eerste gast is filosofe Stine Jensen.

 

Scenarist Esther Duysker te gast bij Buladó

De publiekspremière van Buladó is uitverkocht, maar niet getreurd: vanaf 1 oktober draait de film dagelijks. Op 4 oktober organiseert The Director's Roundtable bovendien een speciale vertoning. Na afloop van de film gaat Jennifer Muntslag in gesprek met scenarist Esther Duysker.

 

Films deze week

 

Deux

 
 
Paradise Drifters

Paradise Drifters

 
 

Sidik en de panter

Films verwacht

 

Marionette

1 oktober

 
 

Buladó

1 oktober

 
 

Lara

1 oktober

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link