Nu te zien: Nr. 10 | Mijn Vader is een Vliegtuig | No Hay Camino | De Veroordeling
KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Deze week volop nieuwe films en specials in Het Ketelhuis, waaronder het speelfilmdebuut Slalom; The Addams Family 2, een heerlijke griezelfamilie voor jong én oud; de tweede editie van Soirée Ciné en de start van een wel héél spannende filmcursus… Screening Sex.

 

Ook in première: de Israëlische tragikomedie Here We Are. In deze hartverwarmende film heeft de gescheiden vijftiger Aharon zijn leven volledig toegewijd aan zijn autistische zoon, Uri. Wanneer Uri’s moeder het tijd vindt voor hem om begeleid te gaan wonen, slaat Aharon met zijn zoon op de vlucht om hen te behoeden voor verandering. Het resultaat is een hartverwarmende roadmovie, met “geweldige rollen” (★★★★ The Guardian) van Shai Avivi en Noam Imber.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Ook deze week

Slalom

Een indrukwekkend speelfilmdebuut over de machtsrelatie tussen een trainer (Jérémie Renier) en kwetsbare jonge atleet.

 

The Addams Family 2

Iedereens favoriete griezelfamilie raakt verzeild in bizarre avonturen wat leidt tot hilarische ontmoetingen met nietsvermoedende mensen.

 
here?

Rouge | 12 oktober

Tweede editie van Soirée ciné. Rouge is een 'ecologische' thriller over een jonge verpleegster die een plaatselijk vervuilingsschandaal aan de kaak stelt. Na afloop is er gelegenheid tot napraten in het Frans.

 

Screening Sex | vanaf 14 oktober

Op 14 oktober gaan we van start met de cursus Screening Sex: in zes avonden bespreken we de manier waarop seks in film wordt gebruikt of in beeld wordt gebracht (of juist niet), van de eerste kus tot de (fe)male gaze.

 

Verwachte specials

De Ontmoeting | 17 oktober

Zestien korte films door een nieuwe lichting makers, die in '20 en '21 zijn gerealiseerd tijdens talentontwikkelingstraject De Ontmoeting.

 

Summer of Soul | 19 oktober

Een muziekfilm én historisch verslag van een episch evenement dat de zwarte cultuur vierde. In het kader van Black Achievement Month. Met een inleiding door John Leerdam.

 

Films deze week

 
Here We Are

Here We Are

 
 

 
 

Films verwacht

 
Benedetta

Benedetta

14 oktober

 
 
Anne+

Anne+

14 oktober

 
 
The Photograph

The Photograph

14 oktober

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link