•  
  •  
  •  
  •  
  •  

De Ontmoeting 5 & 6

Amsterdamse première van maar liefst 16 korte films.

Op 17 oktober zijn de films die in 2020 en 2021 gerealiseerd zijn tijdens talentontwikkelingstraject De Ontmoeting in Het Ketelhuis te zien. Zestien korte films van een nieuwe lichting makers.

Kutleven (Isis Cabolet)
Als dertiger Madelief terugkomt van een wereldreis, treft ze haar kat dood aan tussen het kiepraam. Maar waarom ging ze eigenlijk op reis – en hoe nu verder?

Beş (Ayla Çekin Satijn)
Asli, een jonge, Turkse, lesbische vrouw, keert terug naar haar geboortedorp om bij het hennafeest van haar jeugdvriendin te zijn. Ze is bang om niet geaccepteerd te worden, maar wanneer ze haar vriendinnen van vroeger weer terugziet komt ze er echter achter dat zij zélf degene is met de grootste vooroordelen.

De Dansende Man (André Dongelmans)
De Dansende Man gaat over een suïcidale man, die een tweede kans krijgt.

Sunshine Motel (Rosita Wolkers)
De zevenjarige Roos is samen met haar moeder op vakantie als ze ’s ochtends alleen in het Sunshine Motel wakker wordt. Roos houdt zichzelf voor dat dit een memorabele vakantie zal worden. Met of zonder haar moeder.

Dienstmeid #2 (Roxanne Stam)
Wanneer actrice Nora (52) tijdens de zoveelste voorstelling haar bijrol speelt en ze opnieuw de giftige sfeer in het gezelschap ondergaat, besluit ze het heft in eigen hand te nemen.

Luw (Jos van Meerveld)
Bram, een gezinsman uit de Biblebelt, wordt met een man betrapt door de jonge Tess. Hoe ver zal hij gaan om deze kant van hem geheim te houden?

The Performer (Folkert Verdoorn)
Sommige performers moeten zich voor een optreden even helemaal opladen. Bij popicoon Zac moeten we dat heel letterlijk opvatten.

De Overkammer (Raymon Hilkman)
Wanneer de kalende student Mischa ten einde raad de tondeuse ter hand wil nemen, doet hij een bizarre ontdekking. Tussen zijn vlassige haar gaat iets vreemds schuil.

Everest (Sophia de Hoog)
Hoe verzamel je moed? In deze korte documentaire volgen we het intieme proces van vijf mensen die op het punt staan iets te doen waar ze als een berg tegenop zien.

Jerry (Rutger van Leeuwen)
Korte film over een onverwachte connectie tussen vader en zoon. Wanneer Jerry (23) als mantelzorger bij zijn dementerende vader intrekt, blijkt muziek de grote verbinder.

Bosrandgeluk (Philip Huff)
Twee mensen op leeftijd die van elkaar houden en samen naar een favoriete plek aan de bosrand fietsen. Maar er is meer aan de hand.

Hazenjacht (Ken van Mierlo)
Brabantse nachten zijn lang. En eng. Dat ondervindt een jong stel dat naar Brabant vertrekt voor een relaxed weekend, maar in een bizar spel zonder regels belandt.

Wanneer ik ontplof (Angelo Raaijmakers)
Millennial Chris merkt op zijn dertigste verjaardag tot zijn ontzetting dat er een tikkende bom in zijn buik groeit. Kan een bomexpert hem helpen het explosief onschadelijk te maken?

Ramzi (Lisa Smit)
Kort drama waarin een jonge vrouw tevergeefs hulp heeft gezocht, maar nergens een helpende hand vond. Ten einde raad laat ze datgene wat haar het dierbaarst is, achter.

Maysa (Leila Sahir)
De zelfbenoemde rap queen Maysa (15) is niet snel op haar mondje gevallen. Ze is haar vrienden verbaal goed de baas tijdens een gezellig avondje chillen. Maar als de sfeer omslaat, blijkt dat ook goedgebekte rap queens kunnen dichtslaan.

Meisjesjongensmix (Lara Aerts)
Korte documentaire over intersekse kind Wen Long. De negenjarige is erg blij dat ze van haar ouders zelf mag weten of ze als jongen of meisje door het leven wil gaan. Maar gemakkelijk is dat niet.


Delen