Nu te zien: Here We Are | Slalom | Nr. 10 | Mijn Vader is een Vliegtuig
KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Met films als Basic Instinct, Turks Fruit en Elle heeft Paul Verhoeven al vaak laten zien dat hij niet bang is voor wat reuring. Met Benedetta, een prikkelende en bombastische film over de “dans tussen seks en religie” (De Filmkrant) bewijst de 83-jarige regisseur dat hij het kunstje nog lang niet verleerd is.

 

Over seks gesproken… Vanaf 14 oktober starten we met Screening Sex, een wel heel spannende filmcursus, gepresenteerd door Kevin Toma en Mylene Roelofs. In 6 lessen (ook los te bezoeken!) vertellen zij over de manier waarop seks in film wordt gebruikt of in beeld wordt gebracht (of juist niet).

 

Verder gaan deze week de films Anne+ (óók al met de nodige pikante scènes) en The Photograph in première, en hebben we voor de kids een gezellig herfstvakantie-programma.

Tot in Het Ketelhuis!

 

Deze week

Anne+

Het vervolg op de succesvolle, gelijknamige serie. Voordat Anne gaat emigreren naar haar liefde in Montréal keurt haar uitgever haar manuscript af. Welke kant gaat Anne haar leven op?

 

Summer of Soul | 19 oktober

Een muziekfilm én historisch verslag van een episch evenement dat de zwarte cultuur vierde. In het kader van Black Achievement Month. Met een inleiding door John Leerdam.

 
here?

Kaartverkoop PAFF gestart!

Van 28 t/m 31 oktober hebben we het Parool Film Fest weer in huis, hét festival met de belangrijkste arthousefilms van komend seizoen. Met een prachtige openingsfilm (I am Zlatan), de nieuwste films van gerenommeerde makers (François Ozon, Pedro Almodóvar, Mohammad Rasoulof) en nog veel meer.

 

Screening Sex #2 | 21 oktober

Deel 2 van de meest spannende filmcursus gaat over het spel van tonen versus verhullen en suggestie versus explicitering. Wordt een film spannender en opwindender naarmate hij meer aan de verbeelding over laat? Verschillende takken van de cinema komen aan bod: van mainstream en arthouse tot porno.

 

Voor de kids

Herfstvakantie

Joepie, van 16 t/m 24 oktober is het herfstvakantie! We hebben een tjokvol programma met de allerleukste films, je kunt komen knutselen of spelen met onze AR-app Ketelmuis én na je bezoek aan ons kun je met korting naar Theater De Krakeling!

 

Kids Only

Elke zaterdag om 11.00 uur is er een Kids Only voorstelling, voor stoere kids tussen de 6 en 12 jaar. Kom lekker alleen, met een vriendje of vriendinnetje, broertje of zusje, maar let op: ouders zijn niet welkom! Deze zaterdag draaien we Berend Botje.

 
here?

The Addams Family 2

Iedereens favoriete griezelfamilie raakt verzeild in bizarre avonturen wat leidt tot hilarische ontmoetingen met nietsvermoedende mensen.

 

Seal Team

Na het verlies van zijn beste vriend, stelt de vastberaden zeehond Quinn het Seal Team samen, om het op te nemen tegen een bende haaien.

 

Films deze week

 
Benedetta

Benedetta

 
 
The Photograph

The Photograph

 
 
Anne+

Anne+

Films verwacht

 

 
 
Drijfzand

Drijfzand

21 oktober

 
 

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link