Nu te zien: Bergman Island, Ali & Ava, Falling for Figaro, Huda's Salon
KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

De vader van Sana Valiulina praatte nooit over het verleden. Sana en haar zus wisten dat hij na de Tweede Wereldoorlog in een van Stalins strafkampen had gezeten, maar de precieze toedracht bleef onduidelijk.

 

Zoals regisseur Aliona van der Horst in haar vorige film Liefde is aardappelen (2017) het Russische verleden indook aan de hand van haar eigen familiegeschiedenis, zo gebruikt ze in Turn Your Body to the Sun de persoonlijke zoektocht van de zussen Valiulina als uitgangspunt voor een zorgvuldige, ontroerende historische verkenning.

 

★★★★ NRC: “Wie zich sinds de invasie in Oekraïne verbaast over Russische slaafsheid, bot opportunisme en hallucinante goedgelovigheid vindt in de twee laatste documentaires van Aliona van der Horst veel antwoorden.”

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Deze week

Op 21 juni tot 14:00 uur gesloten

Op dinsdag 21 juni zijn wij tot 14:00 uur gesloten ivm onze jaarlijke BHV-training. Vanaf 14:00 uur welkom voor film, lunch en diner!

 

Lightyear NL en OV

Zowel in de originele versie bij ons te zien, als de Nederlands nagesynchroniseerde: het verhaal van de jonge astronaut Buzz Lightyear.

 

Verwacht

Cleo | 28 juni

Deutsches Kino. Inventief speelfilmdebuut met de kleurrijke straten van het moderne Berlijn als decor. Inclusief inleiding over Berlijn door historicus Marja Verburg.

 

Notes from Brussels | 4 juli

Documentaire over drie sterk gemotiveerde vrouwen die onder de hoge werkdruk bij de Brusselse instellingen hun Europese droom nastreven.

 

Films deze week

 
Turn Your Body to the Sun

Turn Your Body to the Sun

 
 
Bergman Island

Bergman Island

 
 
Ali & Ava

Ali & Ava

Films verwacht

 
Nowhere special

Nowhere special

23 juni

 
 
Il Buco

Il Buco

23 juni

 
 
Elvis

Elvis

23 juni

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link