KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Vanaf donderdag bij ons te zien: Die middag, een bijzonder speelfilmdebuut van Nafiss Nia, waarin de levens van Roya en Nassim elkaar kruisen. Roya is een uitgeprocedeerde vluchteling uit Iran en ontvlucht haar asielzoekerscentrum om te voorkomen dat ze terug naar Iran wordt gestuurd. Met alleen een adres op zak hoopt ze een tijdje te kunnen verblijven bij Nassim, een Iraans meisje dat afgewezen vluchtelingen bijstaat. In plaats van Nassim treft ze een jonge man die de deur dicht houdt, maar Roya laat zich niet zomaar wegsturen. Er ontvouwt zich een gesprek tussen twee ontheemde mensen, die beiden zoeken nar een uitweg.

 

Op 29 mei organiseren we een mooie special rondom Die middag, met na afloop een gesprek tussen regisseur Nafiss Nia en Niki Padidar, die beiden ooit Iran ontvluchtten. Padidar boog zich net als Nia ook over de thematiek van vluchteling zijn in Nederland, met haar documentaire All You See, die ook op 29 mei eenmalig bij ons te zien is.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Nu te zien

La syndicaliste

Wanneer vakbondsafgevaardigde Maureen Kearney (Isabelle Huppert) als klokkenluider een staatsgeheim onthult, brengt ze de Franse nucleaire industrie aan het wankelen. Alleen en tegen alle verwachtingen in, gaat ze de strijd aan om dit schandaal aan het licht te brengen, waarmee ze zelf een doelwit wordt.

 

Metronom

IJzersterk speefilmdebuut. In het Boekarest van 1972 wurgt Ceausescu’s communistische regime de samenleving meer en meer. Tegen die achtergrond krijgt de schuchtere tiener Ana te horen dat haar vriend het land zal ontvluchten. Later die avond feest ze samen met vrienden, totdat de geheime staatspolitie binnenvalt.

 

Specials

Rabiye Kurnaz gegen George W. Bush | Deutsches Kino

Op 23 mei vertonen we tijdens Deutsches Kino de film Rabiye Kurnaz gegen George W. Bush, waarin de strijd van één moeder plots deel uitmaakt van de wereldpolitiek, nadat haar zoon wordt beschuldigd van terrorisme. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, met een glansrol voor actrice Meltem Kaptan.

 

Astolfo | Italian Cineclub

Op 25 mei vertonen we in samenwerking met L’Istituto Italiano di Cultura en de Italian Cineclub de fijne feelgoodfilm Astolfo. Astolfo, een gepensioneerde professor, wordt uit het huis gezet waar hij zijn hele leven heeft gewoond. Noodgedwongen zoekt hij zijn toevlucht in een verlaten familiehuis in een klein dorpje in het Italiaanse Lazio.

 
here?

Die middag | Met nagesprek

In samenwerking met DDG en Netwerk Scenarioschrijvers organiseren we op 29 mei een speciale vertoning van Die middag, waarin de levens van twee mensen met een vluchtelingenverleden elkaar kruisen. Documentairemaakster Niki Padidar gaat in gesprek met regisseur Nafiss Nia, die zelf twintig jaar geleden van Iran naar Nederland vluchtte.

 

Retrospectief Werner Herzog

In het kader van de release van de documentaire Werner Herzog – Radical Dreamer halen we drie van klassiekers van deze meesterlijke filmmaker terug naar het grote doek: Aguirre, der Zorn Gottes (1972), Kaspar Hauser – Jeder für sich und Gott gegen alle (1974), en Fitzcarraldo (1982).

 

Films deze week

 
Dalva

Dalva

 
 
Princess

Princess

 
 
Het Verloren Transport

Het Verloren Transport

Films verwacht

 
The Little Mermaid (OV)

The Little Mermaid (OV)

25 mei

 
 
Un petit frère

Un petit frère

1 juni

 
 
Werner Herzog – Radical Dreamer

Werner Herzog – Radical Dreamer

8 juni

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link