KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Waarom premièrefilms als je de week ook kan vullen met specials? Deze week gaat het nieuwe seizoen van Deutsches Kino van start. De eerste film is 25 km/h, een hartverwarmende komedie over twee broers die elkaar na 20 jaar weer zien bij de begrafenis van hun vader en besluiten samen een roadtrip dwars door Duitsland te maken.

 

Ook weer de eerste aflevering van Hoe lees ik een film? na de zomerstop. Ditmaal bespreekt Lidewijde Paris de oogstrelende aquarel-animatie The Swallows of Kabul.

 

Meer geïnteresseerd in Nederlandse film? Kom dan morgen kijken naar de Best Dutch Shorts, vijf kortjes van eigen bodem geselecteerd door Go Short, of zaterdag naar Het Vermoorde Theater van Frans Weisz. Met Q&A.

En voor als je het gemist hebt: zondag staat Down to Earth eenmalig weer in onze zalen, de documentairehit over Earth Keepers, inclusief nagesprek.

 

Tot slot is zaterdag alweer de laatste film in de openlucht. Met de prachtige klassieker Faust (Friedrich Murnau, 1926), live begeleid door Nieuw Kollektief, sluiten we de zomer af met stijl. We starten om 21:00 uur, toegang is gratis.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

KABOOM presents: The Swallows of Kabul - 26 september

KABOOM Animation Film Festival presenteert kort hun festivalprogramma dat van 13 t/m 17 november bij ons plaatsvindt. Daarna vertoning van deze mooie animatie.

 

De Nederlandse Filmnacht - 27 september

Als een van de eersten het regiedebuut van Halina Reijn zien? Dan kan bij ons tijdens de vijfde editie van De Nederlandse Filmnacht, met een feestje na afloop.

 
here?

Cinémathèque Française: Vincent Lindon

Dit najaar staat acteur Vincent Lindon centraal in de Cinémathèque Française. Eerste rendez-vous is op 8 oktober met Le Septième Ciel.

 

Openingsfilm Paff in voorverkoop

Van 10 t/m 13 oktober vindt de vierde editie van Parool Film Fest bij ons plaats. Openingsfilm is De Liefhebbers. De kaartverkoop hiervan is begonnen.

 

Films deze week

 

Celle que vous croyez

 
 

 
 

Rojo

Films verwacht

 

 
 

Piranhas

26 september

 
 

De Patrick

26 september

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link