Hoe lees ik een film?

Als lezer naar de film met Lidewijde Paris.

Bij een film is alles te zien wat je bij een roman zelf uit de woorden moet halen. Is dat waar? Wat is precies het verschil tussen een film en een roman? Hoe kan het goed kijken naar films ons helpen bij het lezen van romans? Wat kan in een film wat in een boek niet kan? En wat kan in een boek wat in een film niet kan? Heb je ook een verteller in een film? En stuurt die mij ook in een mening?

Al deze vragen komen aan de orde bij de films die we samen gaan bekijken. Lidewijde Paris geeft u in een paar opmerkingen vooraf aan waar u op kunt letten in de film en na afloop gaat u met haar in gesprek over de film en de literaire aspecten van het verhaal. U hoeft geen doorgewinterde lezer te zijn om mee te kunnen kijken. Ook geen doorgewinterde filmkijker, trouwens.

Lidewijde Paris startte in 2016 na dertig jaar boekenvak met De Lees!ambassade om het literaire lezen op een onderhoudende en toegankelijke manier promoten. Ze schreef Hoe lees ik? en Hoe lees ik korte verhalen? en reist door het land met Lees!workshops.

De volgende editie zal zijn op 27 november om 19:00u met de film Cold War. Kaarten daarvoor zijn nu al te koop. Doe dat snel, want de vorige twee edities waren uitverkocht!


Delen

Film overzicht