KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Drie premières deze week. In de Deense psychologische thriller Queen of Hearts speelt Trine Dyrholm (Du forsvinder, Kollektivet, Arvingerne) een vrouw van middelbare leeftijd die haar rustige leven en relatie op het spel zet wanneer haar stiefzoon bij haar komt wonen. Alvast ★★★★ in NRC Handelsblad en een mooi interview: “Dyrholm speelt een onverschrokken vrouw die zo gecompliceerd en gecompromitteerd is dat ze zelf niet eens weet of ze een monster is.”

 

Woensdag 26 juni bespreekt Lidewijde Paris (o.a. bekend van het boek Hoe lees ik? en haar lees!workshops ) Queen of Hearts tijdens Hoe lees ik een film?. Vooraf kijktips, na afloop gesprek vanuit onze boekenhoofden. Aanrader!

 

In Ik ben er even niet volgt regisseur Maartje Nevejan vier jonge mensen die wel eens last hebben van een absence, een korte hapering van het brein. Ze worden gekoppeld aan kunstenaars om te verbeelden waar zij naartoe gaan als ze even ‘weg’ zijn. Lyrische ontdekkingstocht naar de kracht én de beperking van het menselijke voorstellingsvermogen.

 

Tot slot de nieuwe film van de gelauwerde regisseur Fatih Akin (Gegen die Wand, Aus dem Nichts), Der Goldene Handschuh. De bizarre over-the-topfilm over een seksueel gefrustreerde seriemoordenaar in Hamburg in de jaren ’70 deed veel stof opwaaien tijdens de wereldpremière op Filmfestival Berlijn dit voorjaar. Lees hier een interview met Akin.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

Rooksporen - 24 juni

Eenmalige vertoning van Frans van de Staaks Rooksporen uit 1992. Inclusief presentatie van de DVD Box 'Frans van de Staak Collectie 3'.

 

Wackersdorf - 25 juni

Laatste Deutsches Kino voor de zomerstop. Over een dorp dat zich verzet tegen de bouw van een nucleaire opwerkingsfabriek.

 
here?

Discothèque du cinéma néerlandais: Freek - 29 juni

Freek en Hella de Jonge & filmmaker Dennis Alink te gast voor de docu Freek.

 

Mijn bijzonder rare week met Tess - 30 juni

Feestelijke voorpremière van deze zomerse familiefilm. Alom geprezen en al meermalen bekroond.

 

Films deze week

 

 
 

Der goldene Handschuh

 
 

Ik ben er even niet

Films verwacht

 

Toy Story 4 (2D NL)

26 juni

 
 

The Good Terrorist

27 juni

 
 

Freek

27 juni

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link