Der goldene Handschuh

Over-the-topfilm over seriemoordenaar.

Bizarre, over-the-topfilm over een man, Fritz Honka, die in het Hamburg van de jaren zeventig tekeer ging als seksueel gefrustreerde seriemoordenaar. Zijn vrouwelijke slachtoffers pikt hij veelal op uit zijn stamkroeg Der goldene Handschuh, een etalage van alcoholisten en uitgerangeerde prostituees, aan wie het Wirtschaftswunder volledig voorbij is gegaan. 

De gelauwerde regisseur Fatih Akin (Gegen die Wand, Aus dem Nichts) laat het leven van Fritz Honka tot in de kleinste details zien en daar is geen greintje glamour bij. Akin verklaarde tijdens het Filmfestival van Berlijn dat hij een horrorfilm heeft willen maken over ‘een monster’ dat hij ‘waardigheid’ wilde geven. “Uiteraard ondersteun ik de #MeToo-beweging. Maar het moet geen censuur opleveren.” 

Wansmakelijke horror, een wrange schets van de verworpenen der aarde, een absurde freakshow, een zoektocht naar de schoonheid van het afstotelijke, een verbluffende transformatie van hoofdrolspeler Jonas Dassler: Der Goldene Handschuh is het allemaal. de Volkskrant
Een belangwekkende, confronterende film. Algemeen Dagblad

Delen