KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Een nieuw jaar, een nieuw decennium zelfs. Ons voornemen? Heel veel mooie programma’s maken en goede films vertonen. We beginnen meteen met twee indrukwekkende documentaires. In The Cave keert regisseur Ferras Fayyad (Last Men in Aleppo) terug naar zijn thuisland Syrië om een toegewijd team van vrouwelijke dokters te volgen die onvermoeibaar gewonden verzorgen in een ondergronds ziekenhuis in Oost-Ghouta. Een aangrijpende documentaire over moed, veerkracht en vrouwelijke solidariteit. “The Cave toont de realiteit van een ondergronds ziekenhuis in de Syrische oorlog.”, aldus NRC ★★★★.

 

Ook vier sterren voor de natuurdocumentaire Aquarela. De Russische documentaireveteraan Victor Kossakovsky brengt de allesvernietigende en oogverblindende eigenschappen van water in beeld, zonder voice-over. De Volkskrant schrijft: “Kossakovsky laat het water vooral zelf spreken en razen.” Aankomende dinsdag geeft Bea de Buisonjé, dagelijks bestuurder van Waterschap Amstel Gooi en Vecht, een inleiding bij de vertoning van 19:00 uur over de consequenties van de waterstijging voor een grote stad als Amsterdam.

 

Tot slot maandag Het Schimmenrijk met Hans Beerekamp en woensdag een voorpremière van het Noorse Out Stealing Horses tijdens Hoe lees ik een film?. Vooraf kijktips en na de film een heerlijk ontspannen nagesprek onder leiding van schrijfster Lidewijde Paris.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

Geef je snel op voor Screening Sex!

Nog een week om je op te geven voor onze nieuwe, prikkelende en ook nog eens bijzonder leerzame cursus Screening Sex, over seks in film.

 

Ketelhuis Forum: WEI - 14 januari

Persoonlijke documentaire over dementie en mantelzorg, maar tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven. Met Q&A.

 

Films deze week

 

The Cave

 
 

Aquarela

 
 

Penoza

Films verwacht

 

Il Testimone Invisibile

9 januari

 
 

Out Stealing Horses

9 januari

 
 

WEI

13 januari

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link