Nu te zien: Anne+, Benedetta, The Photograph, Slalom
KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Deze week kun je in Het Ketelhuis terecht voor een heuse Hanna van Vliet-double bill. De Nederlandse actrice met veel in haar mars konden we sinds vorige week al bewonderen in Anne+. Vanaf komende donderdag zie je haar in een compleet andere rol, in het gevoelige drama Drijfzand, waarin de relatie tussen moeder en dochter op scherp wordt gezet door een ongeneeslijke ziekte. Zowel Hanna van Vliet als acteerkanon Elsie de Brauw leveren “topacteerwerk” (De Filmkrant) in dit intrigerende speelfilmdebuut van Margot Schaap.

 

Verder deze week: de premièrefilm Songs of Repression (van de makers van The Act of Killing), mooie specials (Deutsches Kino, Psychoanalyse & Film) en festivals (Parool Film Fest) in aantocht, en een gezellig herfstvakantie-programma voor de kids.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Specials

Deutsches Kino | 26 oktober

Op 26 oktober vertonen we in Deutsches Kino het liefdesdrama Es gilt das gesprochene Wort, waarin gangbare sociale clichés en vooroordelen subtiel worden weerlegd.

 

Screening Sex #2 | 21 oktober

Deel 2 van de meest spannende filmcursus gaat over het spel van tonen versus verhullen en suggestie versus explicitering. Wordt een film spannender en opwindender naarmate hij meer aan de verbeelding over laat?

 
here?

PAFF

Van 28 t/m 31 oktober hebben we het Parool Film Fest weer in huis, hét festival met de belangrijkste arthousefilms van komend seizoen. Met een prachtige openingsfilm (I am Zlatan), de nieuwste films van gerenommeerde makers en nog veel meer.

 

Scènes voor een huwelijk | 7 november

Welke liefdeslessen kun je uit film halen? Hierover praat Volkskrant-journalist Floortje Smit met diverse gasten in Scènes voor een huwelijk. Op 7 november is schrijver en journalist Pete Wu te gast. Zijn keuzefilm is Lilting.

 

Voor de kids

Ketelmuis

Ken jij Ketelmuis al? Onze nieuwe bewoner, grote filmliefhebber én een Augmented Reality App. Kom naar Het Ketelhuis, scan de muizen in ons pand en ontdek aan de hand van spelletjes en vragen de vijf lievelingsfilms van Ketelmuis.

 

Met korting naar De Krakeling

Tijdens de herfstvakantie hebben we een gezellig programma voor de kids, met de leukste films en knutselworkshops. Bovendien kun je ná een bezoek aan Het Ketelhuis met korting naar onze overburen van Theater De Krakeling.

 
here?

Kids Only

Elke zaterdag om 11.00 uur mogen stoere kids tussen de 6 en 12 jaar zonder ouders naar de film. Deze zaterdag The Addams Family 2 op het programma, waarin iedereens favoriete griezelfamilie in bizarre avonturen verzeild raakt.

 

Mijn vader is een saucisse

Een feelgood film voor het hele gezin, waarin Zoë's vader zijn saaie kantoorbaan opgeeft om acteur te worden. Alleen Zoë gelooft in haar vader. Ze moedigt hem aan en duikt samen met hem het avontuur in.

 

Film deze week

 
Drijfzand

Drijfzand

 
 

 
 
Benedetta

Benedetta

Films verwacht

 

 
 

 
 

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link