Nieuw op Picl en Vitamine Cineville: Ook muizen gaan naar de hemel, Cette musique ne joue pour personne
KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Het zal je niet ontgaan zijn, sinds afgelopen zondag zijn wij gesloten, in elk geval tot 14 januari 2022. In deze nieuwsbrief daarom onze favorieten van 2021 om de lockdown mee door te komen, te zien op Picl, Vitamine Cineville of Netflix. Ook twee nieuwe films die deze week online verschijnen: het Franse Cette musique ne joue pour personne en de stop-motionfilm Ook muizen gaan naar de hemel. Tot slot tippen we je graag Midden in de Winternacht, de Nederlandse kerstfilm uit 2013 waarin Jeroen van Koningsbrugge de stem inspreekt van de gezellige Eland Moos. Gewoon te zien via Zappbios.

 

En mocht je je ogen wat rust willen geven, maar wel aan je ‘film trekken’ komen: beluister dan één van de 54 afleveringen van de Ketelhuis Podcast. Volgende week verschijnt ook een speciale Kerstpodcast.

 

Tot in het nieuwe jaar,

Het Ketelhuis-team

 

Nieuw!

Ook muizen gaan naar de hemel

Stop-motion voor jong & oud! Na een onverwacht ongeluk komen een jonge muis en een onzekere vos samen in de dierenhemel terecht. Daar moeten ze leren hun natuurlijke instincten te bedwingen.

 

Cette musique ne joue pour personne

Iedereen kan door de liefde bevangen raken. Ook zware jongens in een Noord-Franse havenstad, zoals Jeff en zijn sidekicks. Met heerlijke rollen voor Vanessa Paradis en Bouli Lanners.

 

Onze favorieten van 2021

Druk

Vier bevriende leraren onderzoeken of hun levens er op vooruitgaan als ze continu dronken zijn. Regisseur Thomas Vinterberg schakelt bedreven tussen ernst en humor.

 

Quo Vadis, Aida?

Verpletterende speelfilm over de genocide in Srebrenica. Regisseur Jasmila Žbanić zoomt in op de uren voorafgaand aan de dramatische evacuatie van de vluchtelingen.

 
here?

De Slag om de Schelde

De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse piloot en Zeeuws verzetmeisje kruisen elkaar in 1944 op het Zeeuwse Walcheren.

 

Herr Bachmann und seine Klasse

Ruim drie uur mogen we meekijken tijdens de lessen van Herr Bachmann. Op onorthodoxe wijze ontfermt de leraar zich over zijn veelal kwetsbare leerlingen.

 
here?

Petite maman

Regisseur Céline Sciamma (Portrait de la jeune fille en feu) terug naar haar roots met een coming-of-age verhaal waarin de grenzen tussen heden en verleden vervagen.

 

Undine

Wat gebeurt er als je verliefd wordt op een waternimf? Regisseur regisseur Christian Petzold herinterpreteert op een fascinerende manier de mythe van de waternimf Undine.

 
here?

Titane

Waanzinnige cinematografische trip over een meisje dat zich meer aangetrokken voelt tot auto’s dan tot mensen.

 

Un monde

Een meeslepende debuutfilm over het niet zo onschuldige leven op het schoolplein.

 

Films deze week

 

 
 

 
 

Films verwacht

 

 
 

 
 

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link