KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Het is zover: de 26e editie van de Roze Filmdagen, hét LGBTQ+ filmfestival van Nederland, gaat van start. We kijken er jaarlijks naar uit, 12 dagen lang genieten van een ruim aanbod aan LGBTQ+ speelfilms, shorts en documentaires. Ook schuiven er speciale gasten aan voor discussies en nagesprekken.

 

Het festival trapt vanavond af met een knaller van een openingsfilm, het Pakistaanse drama Joyland. De filmtitel verwijst naar het oudste pretpark van Lahore, waar mensen zoals Haider en zijn zwangere echtgenote Mumtaz graag even al hun zorgen vergeten. Wanneer Haider verliefd wordt op een transvrouw, de danseres Biba, barst er een cultuurclash los.

 

Maar er is nog veel meer moois te zien. In deze nieuwsbrief tippen we in ieder geval Blue Jean, Burning Days, Trois nuits par semaine en The Venus Effect. Het hele programma kun je hier vinden. Nog meer Roze Filmdagen? Beluister onze podcast, waarin onze Floortje gaat wandelen met Flip Zonne Zuijderland (uit de film Met Zonder Ballen).

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Roze Filmdagen

Blue Jean

Eeen ijzersterk debuut over de lesbische Jean, die noodgedwongen een dubbelleven leidt. Eind jaren ’80 is Jean gymdocent op een middelbare school, in een tijd waarin de regering van Thatcher een wet aanneemt die “de promotie van homoseksualiteit” verbiedt.

 

Burning Days

Film noir over een officier van justititie die belast wordt met een zaak in een gesloten dorpsgemeenschap. Langzaam maar zeker wordt hij met tegenzin meegesleurd in de politieke onrust, terwijl er een intieme band ontstaat tussen de jonge officier en de eigenaar van de lokale krant.

 
here?

Trois nuits par semaine

Baptiste is werkzaam in een winkel, maar zijn werkelijke passie ligt in de fotografie. Wanneer hij twee flamboyante drag queens ontmoet, dompelt hij zich onder in een universum waar hij niets van afweet en ontdekt hij Quentin, de jongeman achter de drag queen Cookie Kunty.

 

The Venus Effect

In deze slotfilm wordt twintiger Liv totaal onverwachts verliefd op de chaotische Andrea. Wanneer Andrea Liv’s leven binnenstormt, wordt niet alleen haar uitgestippelde leven, maar ook dat van haar familie dusdanig verstoord. Liv leert dat liefde veel verschillende vormen kan aannemen.

 

Ook te zien

Dicht bij Vermeer

Wanneer het Rijksmuseum de voorbereidingen treft voor de grootste tentoonstelling over Vermeer ooit, besluit de bekroonde filmmaker Suzanne Raes het proces te filmen. Het resultaat is een intrigerende film over de liefde voor schilderkunst.

 

De Acht Bergen

We krijgen maar geen genoeg van deze prachtige verfilming van het gelijknamige boek van Paolo Cognetti. Hierin vinden twee tegenpolen elkaar in een beeldschoon Italiaans berggebied en sluiten ze een levenslange vriendschap.

 

Films deze week

 
Mon Crime

Mon Crime

 
 
Saint Omer

Saint Omer

 
 
Aftersun

Aftersun

Films verwacht

 
Last Dance

Last Dance

30 maart

 
 
De man uit Rome

De man uit Rome

6 april

 
 
Sick Of Myself

Sick Of Myself

6 april

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link