•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Aftersun

Indrukwekkend debuut van regisseur Charlotte Wells over een zonvakantie van een jonge vader en zijn 11-jarige dochter. Door The Guardian uitgeroepen tot beste film van het jaar 2022.

De jonge tiener Sophie en haar dertigjarige vader Calum (Paul Mescal) gaan samen op vakantie naar een Turkse badplaats, waar ze de typische zonvakantie-dingen doen: zwemmen, zonnebaden en luieren. Terwijl er voor de beginnende puber een nieuwe wereld opengaat, worstelt Calum buiten het zicht van Sophie met de zwaarte van het leven. Twintig jaar later vormen Sophies tedere herinneringen aan deze vakantie een krachtig en hartverscheurend portret van hun relatie, waarbij ze probeert de donkere kant van haar vader te begrijpen.  

Aftersun ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar de film zeer goed werd ontvangen. Dat komt deels door het geweldige spel van en de chemie tussen Paul Mescal (Normal People) en nieuwkomer Francesca Corio. 

Paul Mescal schittert als sombere jonge vader in het magistrale speelfilmdebuut Aftersun. de Volkskrant
Charlotte Wells debuteert grootmeesterlijk met ‘Aftersun’: een delicate, subtiele herinnering aan een vakantie met een depressieve vader. NRC
Aftersun is een magnifiek lofdicht op de zachtaardige vader Trouw

Delen