KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Virginie Efira en Omar Sy in Police

In het sociaal-realistisch drama Police spelen Virginie Efira (Sibyl) en Omar Sy (Intouchables) twee agenten die samen met hun collega een asielzoeker moeten begeleiden naar het vliegveld. Onderweg laait de spanning hoog op. Behalve een geheime liefdesaffaire delen de twee agenten ook een gevoel van morele rechtvaardigheid. Langzaam komen ze tot de realisatie dat wanneer ze de asielzoeker terugsturen, ze hem in levensgevaar brengen. Lukt het hen om hun andere collega hiervan te overtuigen?

Tickets & tijden

 

Ook in première: White Cube

Wanneer kunstenaar Renzo Martens de vertoning van zijn film Enjoy Poverty bezoekt in het Tate Modern in Londen, vallen hem overal de Unilver logo’s op. Wat is de relatie tussen westerse kunstmusea en dit soort bedrijven? En specifieker: de relatie met het geweld van het plantagesysteem?

Tickets & tijden

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

IDFA Extended

Nog t/m 5 december staat er elke dag een film uit de IDFA-selectie op het programma. Bijvoorbeeld het intrigerende Songs of Repression over een Duitse sekte in Chili.

 

Kom Hier Dat Ik U Kus + Q&A

Op 4 december presenteert Kijk Ons de voorpremière van Kom hier dat ik u kus van Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden. Met de makers te gast!

 
here?

Liefdeslessen uit film?

Als íemand inzicht heeft in het liefdesleven van Nederland is dat journaliste Corine Koole wel. Een uitstekende gast dus voor onze reeks Scènes voor een huwelijk. Op 6 december met Les choses de la vie.

 

Film kijken vanuit je boekenhoofd

Op 9 december kijken we Police met Hoe lees ik een film?. Literatuurexpert Lidewijde Paris geeft kijktips vooraf en leidt daarna een ontspannen nagesprek. Reserveer snel een van de 30 plekken!

 

Films deze week

 

Wolfwalkers (OV)

 
 

De Vogelwachter

 
 

Films verwacht

 

 
 

Calamity

9 december

 
 

Kom Hier Dat Ik U Kus

5 juni

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link