Nu te zien: (R)Evolutie, Berg, Persona Non Grata
KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Deze week gaan er maar liefst vijf nieuwe films bij ons in première: Four Journeys, Herr Bachmann und seine klasse, Annette, Persian Lessons én Un Monde.

 

Un Monde is het indrukwekkende en “opmerkelijke” (★★★★ NRC) speelfilmdebuut van de Belgische regisseur Laura Wandel, volgens het toonaangevende filmblad Screen “een talent om in de gaten te houden.” We volgen de zevenjarige Nora en haar broertje Abel – gespeeld door “waanzinnig goede” (★★★★ De Volkskrant) kindacteurs – die voor het eerst naar de basisschool gaan. Wanneer Nora ziet dat haar broer gepest wordt, komt ze voor een verscheurende keuze te staan.

 

Ook is IDFA nog in volle gang. IDFA werkt er hard aan om een toegankelijk festival te zijn voor iedereen. Zo vinden er bij ons drie prikkelarme vertoningen plaats, waarbij het geluid wat zachter staat en het filmlicht wordt gedimd. Daarnaast kun je natuurlijk ook bij ons terecht voor talloze documentaires, shorts en jeugdfilms.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Deze week

Annette | Première

Muzikaal spektakel van regisseur Leos Carax, waarin het leven van een glamourkoppel op zijn kop wordt gezet door de geboorte van hun dochter. Met Adam Driver en Marion Cottilard.

 

Persian Lessons | Première

Krachtig Tweede Wereldoorlog-verhaal, waarin de Antwerpse Jood Gilles ternauwernood aan zijn executie weet te ontsnappen, door zich voor te doen als Iraans.

 
here?

Four Journeys | Gemist op IDFA?

De openingsfilm van IDFA, waarin filmmaker Louis Hothothot terugkeert naar zijn geboorteland China om zijn pijnlijke familiegeschiedenis te achterhalen.

 

Herr Bachmann und Seine Klasse | Gemist op IDFA?

Inspirerende documentaire, waarin leraar Bachmann zich op onorthodoxe wijze ontfermt over zijn veelal kwetsbare leerlingen.

 
here?

Nr. 10 | Laatste kans

Na Borgman en Schneider vs. Bax is Nr. 10 de nieuwe speelfilm van Alex van Warmerdam. Een thriller met elementen van een zwarte komedie.

 

Anne+ | Laatste kans

Net voordat Anne gaat emigreren naar haar grote liefde Sara in Montréal, moet ze op zoek naar wat ze wil in het leven.

 

Specials

Deutsches Kino | 30 november

Op 30 november draaien we tijdens Deutsches Kino de film Die Geträumten, over een hartstochtelijke briefwisseling tussen de grote dichters Ingeborg Bachmann en Paul Celan.

 

Hoe lees ik een film? | 1 december

In Hoe lees ik een film? kijken we Samen met Lidewijde Paris naar Tout s’est bien passé, de nieuwe film van François Ozon, een van de belangrijkste Europese filmauteurs.

 
here?

Scènes voor een huwelijk | 5 december

Tijdens Scènes voor een huwelijk praat journalist Floortje Smit met psychotherapeut Dirk De Wachter over Eraserhead, de debuutfilm van David Lynch.

 

European Film Night | 7 december

In samenwerking met Europa Cinemas organiseren we een gratis voorpremière van Apples. Regisseur Christos Nikou (voormalig regie-assistent van Yorgos Lanthimos) is aanwezig voor een Q&A.

 

Films deze week

 

 
 

 
 

Films verwacht

 

 
 
Captain Nova

Captain Nova

1 december

 
 
De son vivant

De son vivant

3 maart

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link