KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Vanaf donderdag bij ons te zien: The Little Mermaid, de speelfilmversie van je favoriete Disney-sprookje (De kleine zeemeermin). Zeemeermin Ariel (gespeeld door een sprankelende Halle Bailey) is de jongste dochter van Koning Triton, maar ook de meest koppige. Ze wil alles weten over de wereld buiten de zee en wanneer ze het land aan de oppervlakte bezoekt, valt ze als een blok voor prins Eric. Ondanks dat haar vader haar verboden heeft om met mensen te praten, volgt ze haar hart. Ze maakt een deal met de kwade zeeheks Ursula en krijgt de kans haar droomprins te ontmoeten.

 

Ook nog te zien: La syndicaliste met Isabelle Huppert, en het bijzondere speelfilmdebuut Die middag. En noteer deze vast in je agenda: in juni organiseren we een Werner Herzog-retrospectief!

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Nu te zien

La syndicaliste

Wanneer vakbondsafgevaardigde Maureen Kearney (Isabelle Huppert) als klokkenluider een staatsgeheim onthult, brengt ze de Franse nucleaire industrie aan het wankelen. Alleen en tegen alle verwachtingen in, gaat ze de strijd aan om dit schandaal aan het licht te brengen, waarmee ze zelf een doelwit wordt.

 

Die middag

In dit mooie speelfilmdebuut van Nafiss Nia volgen we Roya, een uitgeprocedeerde vluchteling uit Iran. Om te voorkomen dat ze terug naar Iran wordt gestuurd, zoekt ze hulp bij Nassim, een Iraans meisje die afgewezen vluchtelingen bijstaat. In plaats van Nassim treft ze een jonge man die de deur gesloten houdt, maar Roya laat zich niet zomaar wegjagen.

 

Specials

Werner Herzog retrospectief

Werner Herzog retrospectief
In het kader van de release van de documentaire Werner Herzog – Radical Dreamer halen we drie van klassiekers van deze meesterlijke filmmaker terug naar het grote doek: Aguirre, der Zorn Gottes (1972), Kaspar Hauser – Jeder für sich und Gott gegen alle (1974), en Fitzcarraldo (1982).

 

Italian Cineclub

Op 25 mei vertonen we in samenwerking met L’Istituto Italiano di Cultura en de Italian Cineclub de fijne feelgoodfilm Astolfo. Astolfo, een gepensioneerde professor, wordt uit het huis gezet waar hij zijn hele leven heeft gewoond. Noodgedwongen zoekt hij zijn toevlucht in een verlaten familiehuis in een klein dorpje in het Italiaanse Lazio.

 
here?

Die middag | DDG Special

In samenwerking met DDG en Netwerk Scenarioschrijvers organiseren we op 29 mei een speciale vertoning van Die middag, waarin de levens van twee mensen met een vluchtelingenverleden elkaar kruisen. Documentairemaakster Niki Padidar gaat in gesprek met regisseur Nafiss Nia.

 

All You See

In het kader van de DDG-special van Die middag vertonen we op 29 mei ook de documentaire All You See van regisseur Niki Padidar, die op haar zevende Iran verliet. Padidar won met haar film over ‘nieuwkomers’ in Nederland een DDG-Award.

 

Films deze week

 
Metronom

Metronom

 
 
Princess

Princess

 
 
Dalva

Dalva

Films verwacht

 
Un petit frère

Un petit frère

1 juni

 
 
Munch

Munch

1 juni

 
 
Werner Herzog – Radical Dreamer

Werner Herzog – Radical Dreamer

8 juni

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link