KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Aankomende zondag is alweer de tweede aflevering van onze nieuwe reeks Scènes voor een huwelijk. Volkskrant-journaliste Floortje Smit praat ditmaal met oud-NOS-correspondent Tim Overdiek. In 2009 verloor hij zijn vrouw door een noodlottig ongeluk. Hij schreef er een boek over, Tranen van Liefde, en werd een paar jaar later rouwcoach, gespecialiseerd in mannen. De film die hij laat zien is het prachtige Manchester by the Sea (Kenneth Lonergan, 2016).

 

De premières deze week zijn beide van Nederlandse bodem. In La Última Primavera filmt regisseur Isabel Lamberti de Spaanse Gabarre Mendoza familie van ‘La Cañada Real’, een sloppenwijk net buiten Madrid. Wanneer de bewoners gedwongen worden hun huizen te verlaten omdat het land waarop ze wonen verkocht is, neemt de spanning in de wijk toe. Ook de familieleden worstelen met besef dat binnenkort alles gaat veranderen.

 

Farewell Paradise is een herkenbare en meeslepend vertelde documentaire over vier zussen die opgroeiden in de jaren ’60 en ’70, en net zoals veel van hun generatiegenoten moesten dealen met de scheiding van hun ouders. De film weet niet alleen de afgelopen decennia op te roepen, maar fascineert nog meer in hoe zij heel oprecht de verschillen toont tussen hoe de zussen hierop terug kijken. ★★★★ NRC

 

Tot slot nieuw in de Gay Film Special Dicktatorship, een bonte roadtrip over waarom de Italiaanse samenleving nog steeds zo macho gedreven is.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

Ketelhuis Podcast #1

Jawel, onze eigen podcast! In deze eerste aflevering het gesprek dat Volkskrant-journalist Floortje Smit op 4 oktober had met filosofe Stine Jensen in Scènes voor een huwelijk.

 

Hoe lees ik een film?

Op 11 november kijkt literatuurexpert Lidewijde Paris met ons La Última Primavera. Kijktips vooraf en een ontspannen nagesprek na afloop. Reserveer snel een plekje!

 

Films deze week

 

La Última Primavera

 
 

Farewell Paradise

 
 

Wolfwalkers (OV)

Films verwacht

 

 
 

De Vogelwachter

19 november

 
 
Le meilleur reste à venir

Le meilleur reste à venir

5 augustus

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link