Nu te zien: Entre deux mondes, Pink Moon, Soof 3, Dealer, Knor
KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Wie was haar vader eigenlijk? In Bo reist een jonge vrouw (Gaite Jansen) naar Georgië om het graf van haar vader te bezoeken. Daar loopt ze diens jeugdvriend Levan tegen het lijf. Op zoek naar haar roots en benieuwd naar Levans verhalen over haar vader, besluit ze met hem mee te liften.

 

Naast dagelijkse voorstellingen bespreken we de film ook tijdens Hoe lees ik een film? op woensdag 5 oktober. Kijktips vooraf en daarna een ontspannen nagesprek onder leiding van schrijfster Lidewijde Paris.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Deze week

Beautiful Beings | Première

Addi woont met zijn excentrieke moeder in het IJslandse Reykjavik. Na een incident met zijn klasgenoot Balli die gepest wordt, besluit hij zich over hem te ontfermen. Samen met twee van zijn kameraden verkent het kwartet hun ontluikende leven naar volwassenheid.

 

Italian Cineclub | 29 september

Na twee succesvolle edities deze zomer presenteren we vanaf nu elke laatste donderdag van de maand een recente Italiaanse film. Ditmaal Querido Fidel, een komisch drama over een Napolitaan die fervent aanhanger is van Fidel Castro in het kleurrijke Napels in de jaren negentig.

 
here?

Peter Delpeut en Stef Tijdink te gast | 3 oktober

Twintig jaar geleden trok cineast Peter Delpeut met cameraman Stef Tijdink door Noord-Engeland voor reisdocumentaire In Loving Memory. In Walk the Land (2022) keren ze terug. Bekijk beide films, met een Q&A.

 

Love, Spells and All That | 5 oktober

Ketelhuis Queer. Twee Turkse vrouwen proberen een liefdesbetovering op te heffen, twintig jaar na het einde van hun tienerliefde op het eiland Büyükada. NRC: "Een mooi, naturel geacteerde film."

 

Verwacht

Parool Film Fest | 6 t/m 9 oktober

Vier dagen lang kun je bij ons je filmhart ophalen aan de parels van komend seizoen. Om er een paar te noemen: NARCOSIS (Martijn de Jong), R.M.N. (Cristian Mungiu) en UN BEAU MATIN (Mia Hansen-Løve) en RIMINI (Ulrich Seidl). Ticketverkoop is gestart.

 

Soirée ciné | 11 oktober

Ditmaal Prèsque, een hartverwarmende film over twee mannen die samen in een lijkwagen van Lausanne naar Zuid-Frankrijk reizen. De film is geïnspireerd op het levensverhaal van regisseur en hoofdrolspeler Alexandre Jollien, die geboren werd met hersenverlamming.

 

Films deze week

 
Nowhere

Nowhere

 
 
Femi

Femi

 
 
M’n Beessie en ik

M’n Beessie en ik

Films verwacht

 
Rebel

Rebel

6 oktober

 
 
Cow

Cow

6 oktober

 
 
Zee van Tijd

Zee van Tijd

13 oktober

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link