•  
  •  
  •  
  •  

M’n Beessie en ik

Vertederend en tragikomisch portret van een paar kleurrijke baasjes en hun geliefde beestjes.

In deze lichtvoetige zoektocht verkent Johan Kramer de betekenis van liefde tussen mens en dier. We ontmoeten huisvarken Frans, die keer op keer weer in en uit de achterbak springt naar een mooie uitlaatplek, een kapper met een huis vol naaktkatten, een kampioen dog-dancing, een spirituele naaktslak en een wereldberoemde Instagram-kat. Wat de baasjes verbindt is de grenzeloze liefde voor hun dier, maar ook de schijnbare leegte die zij daarmee proberen te vullen. Wie heeft wie nu precies nodig?

M’n Beessie en ik is een visuele ode aan het doorsnee Nederlandse landschap en haar huishoudens. Terwijl we de beestjes horen smakken, snuffelen en knorren, gaan we mee in de beleving van de beestjes, wat wordt versterkt door de speciaal gecomponeerde muziek per dier. Van bombastische varkenstrompetten naar alien-achtige hypnotische slakkenambient, Kramer weet de sfeer op feilloze wijze te vangen.

Regisseur Johan Kramer schetst met veel compassie de band tussen mens en dier. Het Parool
Mooie, kleine portretten van verschillende eigenaren met hun dieren, die Kramer op een losse manier aan elkaar rijgt. De Filmkrant

Delen