•  
  •  
  •  

Een ’trip down memory lane’ met Peter Delpeut en Stef Tijdink

Ketelhuis Forum

Double bill In Loving Memory (2001) - Walk the Land (2022).

Stap mee in een tijdmachine: twintig jaar geleden trok cineast Peter Delpeut met cameraman Stef Tijdink door Noord-Engeland. Rode draad door hun mijmerende reisdocumentaire In Loving Memory (2001): het spoor tussen Leeds en Carlisle en de herinneringsbankjes die de Engelsen overal neerzetten voor overleden geliefden. Die twee elementen maakten de Britse tongen los over herinneringen, tijd, vergankelijkheid en dood. Delpeut en Tijdink werden verliefd op het gebied, en op het ‘Engelse van de Engelsen.’ 

Maar nu, twintig jaar en een Brexit later, vragen zij zich af of het landschap en de mensen zoals zij die troffen nog bestaan. In Walk the Land (2022) keren ze terug. Ze treffen dezelfde milde blik, dezelfde tongue-in-cheek-humor, maar hun eigen romantische blik verandert tijdens hun tocht. Ze gaan op zoek naar antwoorden op een ongemakkelijker vraag die zich begint op te dringen: van wie is dit woeste landschap eigenlijk?  

Het Ketelhuis biedt de unieke mogelijkheid deze twee documentaires achter elkaar te bekijken, met na afloop een vraaggesprek met Delpeut en Tijdink. 


Delen