KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Wat zijn de films die je absoluut gezien moet hebben voordat je aan een relatie begint? Welke behoeden je voor valkuilen en bewaken je voor verdriet? Die vraag stellen we aankomende zondag aan filosofe Stine Jensen bij de eerste aflevering van onze nieuwe reeks: Scènes voor een huwelijk. Ook kijken we de film waar zij de meeste lessen uit trekt: L’économie du couple. Onder leiding van Volkskrant-journaliste Floortje Smit.

 

Daarnaast maar liefst zeven (!!) premières deze week. Allereerst drie titels die we de afgelopen dagen al eerder draaiden als NFF-publiekspremière. Openingsfilm Buladó, een magisch-realistisch en liefdevol familieverhaal uit Curaçao. Zondagavond in aanwezigheid van scenarist Esther Duysker. De Engelstalige thriller Marionette met Thekla Reuten in de hoofdrol (★★★★ NRC) en documentaire De Dick Maas Methode over de man achter Flodder, Amsterdamned en De lift. In het kader van deze laatste film zijn dit weekend ook Maas’ debuutfilms De lift en Rigor Mortis te zien.

 

Verder gaan de Nederlandse documentaires Allen tegen Allen, over vooroorlogs fascisme in Nederland, en Gerrit van Dijk – Ik tel mijn tekeningen over de Haarlemse animatiegrootmeester in première. Tot slot vertonen we ook de veelbekroonde Duitse speelfilm Lara over een verbitterde moeder die jaloers is op het muzikale talent van haar zoon (met mooie rollen van Corinna Harfouch en Tom Schilling).

 

Tenslotte gaat voor de hele familie Poeslief in première, een film met Abatutu, de bekendste filmkat van Nederland. En we doen ook nog een voorpremière van Bigfoot Family (2D, NL), zowel voor het hele gezin als Kids Only op zaterdagochtend.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

Update: Veilig naar Het Ketelhuis

We ontvangen je graag in ons café en onze filmzalen. Lees hier welke extra aanpassingen wij doen.

 

Cinekid | 10 t/m 16 oktober

Het grootste, maar vooral leukste kindermediafestival ter wereld, tijdens de herfstvakantie.

 

Films deze week

 

Buladó

 
 

Marionette

 
 

Lara

Films verwacht

 

Yakari

7 oktober

 
 

Corpus Christi

8 oktober

 
 

100% Wolf

8 oktober

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link