KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Parool Film Fest staat voor de deur met de belangrijkste arthousefilms van komend seizoen in (voor)première. Het festival opent morgenavond met De Liefhebbers, een echte Nederlandse acteursfilm. Natuurlijk zijn er ook gasten. Zo beantwoordt Lodewijk Crijns op vrijdagavond vragen na zijn horrorthriller Bumperkleef en is op zaterdag de Schotse Brian Welsh te gast met Beats. Op zondag sluiten we het festival af met Best of Fest en De Laatste Ronde, een talkshow door gastheer Ronald Ockhuysen.

 

Daarnaast ook premières. Allereerst De Belofte van Pisa, de verfilming van de gelijknamige bestseller van Mano Bouzamour. ★★★★ in NRC. Verder Snelweg NL, een poëtische en schurende roadmovie over de intrigerende en fascinerende wereld op en aan de snelweg, Puck & Hans – Made in Holland, en – net bevestigd – Stones Have Laws, een bijzondere docu over de Surinaamse Marrons, afstammelingen van gevluchte Afrikaanse slaven.

 

Tot slot een greep uit de overige specials: maandag staat Dirty God op het programma, de grote winnaar van de Gouden Kalveren afgelopen vrijdag. Dinsdag een voorvertoning van A Fool’s Paradise in aanwezigheid van regisseur Saskia Vredeveld en woensdag de eerste Psychoanalyse & Film van dit seizoen, het ontroerende I, Daniel Blake van Ken Loach.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

Grimm (re-edit) - 20 oktober

Editor Job ter Burg te gast om meer te vertellen over deze nieuwe montage.

 

De Ontmoeting IV - 21 oktober

Acht korte films van een nieuwe lichting makers met Q&A.

 

Films deze week

 

De Belofte Van Pisa

 
 

Snelweg NL

 
 

Puck & Hans – Made in Holland

Films verwacht

 

Wat is dan liefde

17 oktober

 
 

Fête de Famille

24 oktober

 
 

De Liefhebbers

24 oktober

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link