Dirty God

Winnaar van Gouden Kalf voor Beste film en Beste regie en daarom nog een keer te zien!

Dappere film over moederschap, moed en zelfacceptatie in hedendaags Londen. Een jonge ongehuwde moeder uit een armzalige Londense arbeiderswijk is door haar ex met zoutzuur bewerkt. Verminkt probeert zij haar leven weer op de rails te krijgen.

Dirty God – de eerste Engelstalige film van de Nederlandse regisseur Sacha Polak (Hemel, Zurich) – werd behalve voor het IFFR ook geselecteerd voor het hoofdprogramma van het Sundance Film Festival, een unicum in de vaderlandse filmgeschiedenis. De hoofdrol in Dirty God wordt gespeeld door de 22-jarige debutante Vicky Knight. Zij liep zelf als kind ernstige brandwonden op en werkte mee aan de film met een uitgesproken missie: “Met de film wil ik aan iedereen laten zien dat er een leven is na brandwonden, een leven dat uit meer bestaat dan alleen operaties.”

Dirty God voelt nooit hopeloos aan, omdat Knights zelfverzekerdheid en haar waardigheid vanaf het begin voelbaar zijn. Jade is een natuurkracht die niet valt klein te krijgen, ook niet door zo’n hufter met zuur. de Volkskrant
Een intiem portret van een zoekende, kwetsbare, maar strijdbare jonge vrouw. VPRO Cinema
Dirty God gaat geen confrontatie uit de weg [..] Het debuut van Vicky Knight is een prestatie van jewelste. Trouw

Delen