KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Vanaf donderdag bij ons te zien: Un petit frère, een familiekroniek en ‘zeer persoonlijk verhaal’ (★★★★ NRC) van regisseur Léonor Seraille. Eind jaren tachtig verhuist de alleenstaande moeder Rose met haar twee jonge zonen van Ivoorkust naar de Parijse buitenwijken. Ze krijgt onderdak bij haar familie, die haar aansporen te trouwen met een gezamenlijke kennis. Maar de energieke, onafhankelijke Rose kiest liever haar eigen pad. Zonen Jean en Ernest zijn voor Rose het allerbelangrijkst, maar toch verdwijnt ze regelmatig uit hun leven. Over een periode van dertig jaar, verteld in drie hoofdstukken, zien we de verschillende perspectieven van de drie: eerst de blik van Rose, daarna die van zoon Jean en uiteindelijk die van Ernest – de ‘petit frère’ uit de titel. Regisseur Léonor Serraille (Jeune femme) baseerde haar film op de ervaringen van haar echtgenoot.

 

Ook in première: de bijzondere biopic Munch over kunstenaar Edvard Munch (De Schreeuw) en Trois nuits par semaine, waarin een jongeman gefascineerd raakt door de wereld van drag queens. Mis ook niet ons Werner Herzog-retrospectief, waarbij we drie klassiekers van deze meesterlijke filmmaker terugbrengen naar het grote doek.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Nieuwe films

Munch

Bijzondere biopic over Edvard Munch, een van de belangrijkste expressionistische kunstenaars die wereldberoemd werd door zijn iconische werk De Schreeuw. In deze meeslepende film volgen we hem in vier belangrijke periodes in zijn leven.

 

Trois nuits par semaine

De 29-jarige fotograaf Baptiste ontmoet de drag queen Cookie Kunty. Wanneer zij hem voorstelt een fotoproject te maken, dompelt hij zich onder in een universum waar hij niets van af weet en ontdekt hij Quentin, de jonge man achter deze drag queen.

 

Werner Herzog retrospectief

Werner Herzog - Radical Dreamer

Portret van regisseur Werner Herzog, "de laatste Duitse Romanticus". Herzog is een fenomeen, een regisseur van onvergetelijke klassiekers over kleine mensen met grootse verlangens, en een cultfiguur.

 

Aguirre, der Zorn Gottes

De film waarmee regisseur Werner Herzog faam verwierf: een groep Spaanse veroveraars is op zoek naar El Dorado, onder leiding van de waanzinnige kapitein Aguirre (Klaus Kinski).

 
here?

Kaspar Hauser – Jeder für sich und Gott gegen alle

Maar liefst drie prijzen in Cannes ontving Werner Herzogs interpretatie van het Kaspar Hauer-verhaal, over een jongeman die niet kan spreken of lezen.

 

Fitzcarraldo

Film van Werner Herzog waarin zakenman Fitzcarraldo een operahuis wil laten bouwen in het Peruaanse regenwoud. Een typisch Herzog-personage, op maat gesneden voor Herzogs ‘liebster Feind’, Klaus Kinski.

 

Films deze week

 
The Little Mermaid (OV)

The Little Mermaid (OV)

 
 
Die middag

Die middag

 
 
La syndicaliste

La syndicaliste

Films verwacht

 
Die middag – Hoe lees ik een film?

Die middag – Hoe lees ik een film?

7 juni

 
 
Sparta

Sparta

15 juni

 
 
La Ragazza Del Futuro: Film & Soep

La Ragazza Del Futuro: Film & Soep

22 juni

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link