KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Overleden huisdieren ophalen, laten cremeren, en daarna het as terugbrengen naar de eigenaren. Dat is het dagelijks werk van een jong stel ergens in het zuiden van Europa, de hoofdpersonages in Kala azar. Alles is in balans totdat ze zelf een hond aanrijden. Een bijzondere film over de dunne scheidslijn tussen leven en dood, de spirituele verbondenheid tussen mens en dier en de fragiele liefde tussen mensen onderling. ★★★★ NRC: “Opmerkelijk en rijk.”

 

In Sibyl wordt het leven van een gelijknamige psychotherapeute opgeschud als zij de jonge actrice Margot als patiënt neemt. Eigenlijk staat Sibyl op het punt om al haar patiënten af te zeggen om een boek te schrijven als Margot zich meldt. Geïntrigeerd door de vrouw zegt Sibyl toe en neemt stiekem de gesprekken op ter inspiratie voor haar boek. Een mooi spel tussen verbeelding en realiteit, op-en-top Frans, met prachtige rollen van Virginie Efira en Adèle Exarchopoulos.

 

Tot slot vertonen we dit weekend André Rieu: Magical Maastricht. Normaal staat Nederlands bekendste violist elke zomer op het Vrijthof in Maastricht. Dit jaar gaat dat niet door dus selecteerde hij registraties van zijn favoriete muziekstukken voor een film. Op zaterdag en zondag eenmalig bij ons te zien.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

Ketelhuis Expat

Every Wednesday night the best Dutch and European films with English subtitles. Next week premieres Kala azar and Sibyl, but also Burhan Qurbani's Berlin Alexanderplatz.

 

Roze Filmdagen Redux

Op 29 augustus vertoont de Roze Filmdagen een kleine selectie uit het oorspronkelijke festivalprogramma waaronder Miss, een heerlijke feelgood film over de androgyne Alex.

 

Films deze week

 

Sibyl

 
 

Kala azar

 
 

Hope Gap

Films verwacht

 
Paradise Drifters

Paradise Drifters

3 september

 
 

Sidik en de panter

10 september

 
 

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link