Sibyl

Het leven van een psychotherapeute wordt opgeschud als zij een jonge actrice als patiënt krijgt.

Wanneer psychotherapeut Sibyl (mooie rol van Virginie Efira) het besluit neemt om een groot deel van haar patiënten af te zeggen om weer te gaan schrijven, wordt ze gecontacteerd door de jonge gepassioneerde actrice Margot (Adèle Exarchopoulos). Margot zit flink in de problemen door een affaire met haar tegenspeler die weer getrouwd is met de regisseuse van de film (Sandra Hüller) waarin ze beiden spelen, en smeekt Sibyl om een afspraak. Sibyl zegt toe en raakt geïntrigeerd door de jonge vrouw. Stiekem neemt ze de gesprekken op ter inspiratie van haar boek en raakt steeds dieper verwikkeld in het leven van Margot.

Regisseur Justine Triet (Victoria) wisselt Sibyls heden en verleden, haar sessies met Margot en de filmopnamen af waardoor de overeenkomsten en verschillen tussen de drie vrouwen langzaam duidelijk worden. Tegelijkertijd wordt de grens tussen verbeelding en realiteit steeds vager.

Net zoals de drie vrouwelijke personages elkaar op interessante manieren spiegelen, zo geldt dat ook voor Efira en haar twee vrouwelijke tegenspelers [..] Adèle Exarchopoulos zet als Margot overtuigend een paradoxale combinatie van slachtoffer en femme fatale neer. En Sandra Hüller zorgt voor de komische noot als Mika, een arthouseregisseur met oogkleppen op. Het Parool

Delen