KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Het lijkt nu dan toch écht zijn allerlaatste film te zijn: The Old Oak van de Britse regisseur Ken Loach, vanaf deze week bij ons te zien. Een waardig afscheid, want de 87-jarige Loach, de man die het sociaal-realistische drama op de kaart zette, maakte met The Old Oak een film dat wederom tegen het systeem aantrapt, maar ook biedt ook volop ‘ruimte voor hoop’ (★★★★ De Volkskrant). In een voormalige mijnwerkersstad staat The Old Oak, de kroeg van TJ in een inmiddels vervallen plaatsje in Noord-Engeland. De lokale bevolking kan zelf amper het hoofd boven water houden en ziet hun woonplaats steeds verder leeglopen. Als dan de pub ook nog eens met sluiting wordt bedreigt, zorgt de huisvesting van Syrische vluchtelingen in het stadje voor extra onrust. Maar een onwaarschijnlijke vriendschap brengt de verschillende werelden voorzichtig tot elkaar.

 

Ook in première: de Nederlandse feelgoodfilm Neem Me Mee van regisseur Will Koopman. En de kerstvakantie staat voor de deur en dat betekent: genoeg te beleven in Het Ketelhuis voor de hele familie!

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Nu te zien

Neem Me Mee

Feelgoodfilm van eigen bodem, waarin een groep 70-plussers, volstrekt onbekenden van elkaar, samen op vakantie gaan naar Zuid-Frankrijk. Als de reis vordert en het gezelschap elkaar beter leert kennen, ontstaat er een onverwachte vriendschap tussen de reisgenoten. Met een heuse sterrencast: onder anderen Jeroen Krabbé, Olga Zuiderhoek, Kees Hulst en Renée Soutendijk zijn te zien.

 

Perfect Days

Nieuwe film van Wim Wenders. Hirayama is volkomen tevreden met zijn eenvoudige leven als schoonmaker van openbare toiletten in Tokio. Zijn zeer gestructureerde dagelijkse routine wisselt hij af met het maken van foto’s van boombladeren en met het luisteren naar zijn favoriete cassettebandjes. Enkele onverwachte ontmoetingen onthullen geleidelijk meer over zijn verleden.

 

Specials

Kerst voor de hele familie

Waar komt de wensster van Disney vandaan? Hoe begon Willy Wonka zijn chocoladefabriek? Ontdek het in Het Ketelhuis, waar tijdens de kerstvakantie dagelijks de mooiste familiefilms te zien zijn. Zoals Wish en Wonka, maar ook Cinekid-winnaar Jippie no more!, of het sfeervolle, lieve Teddy’s Kerstfeest.

 

All of Us Strangers | Ketelhuis Queer

Op 22 december vertonen we (nu al) een van de mooiste films van 2024 en het verpletterende liefdesverhaal van regisseur Andrew Haigh. De rechten van LGBTQI’ers staan wereldwijd steeds meer onder druk. Daarom doneren we de opbrengst van de drankjes bij deze voorpremière aan Hivos!

 
here?

Gerlach | Met inleiding

Op 21 december is er een speciale vertoning van deze documentaire, waarin we akkerbouwer Gerlach volgen, die al zestig jaar onder de rook van Schiphol boert. Met een inleiding van Bart Blaauw, oprichter van Buurtboerderij Ons Genoegen, aan de rand van het Westerpark.

 

20.000 especies de abejas | Hoe lees ik een film?

Vast om naar uit te kijken voor het nieuwe jaar: dit bejubelde debuut over de achtjarige Lucía, die op zoek is naar haar identiteit. Samen met Lidewijde Paris kijken we de film en gaan we in gesprek over de literaire aspecten van het verhaal. De film was dit jaar te zien in de competitie van Berlijn, waar actrice Sofía Otero de Zilveren Beer voor Beste Actrice won.

 

Films deze week

 
De Tatta’s 2

De Tatta’s 2

 
 
Gerlach

Gerlach

 
 
Wonka (OV)

Wonka (OV)

Specials verwacht

 
Dearest Fiona met inleiding

Dearest Fiona met inleiding

7 januari

 
 
Sur L’adamant – Film & Soep

Sur L’adamant – Film & Soep

4 januari

 
 
IFFR preview: How To Have Sex

IFFR preview: How To Have Sex

10 januari

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link