•  
  •  

Dearest Fiona met inleiding

Mark Paul Meyer (Eye Filmmuseum) geeft een inleiding over archiefmateriaal

Kunstenaar Fiona Tan werd door het Eye Filmmuseum uitgenodigd om in het archief te neuzen. Ze ontdekte er oude, deels ingekleurde, documentaire filmopnamen van Nederland tussen 1900 en 1930.

In Dearest Fiona zijn ze gemonteerd tot een panorama van dorps- en stadsleven, visserij, landbouw en industrialisering. Tegelijkertijd leest een voice-over teruggevonden brieven voor die Tans Indonesisch-Chinese vader haar eind jaren tachtig vanuit Australië schreef toen zij in Nederland studeerde. De brieven vangen intieme momenten in het leven van de familie, de zorgen die hij maakt over zijn dochter, maar reflecteren ook op de gebeurtenissen in de wereld.

Mark Paul Meyer ondersteunde Tan bij haar zoektocht en geeft op zondagochtend 7 januari een korte inleiding bij de film.

Fiona Tan is een Nederlandse kunstenaar, geboren in Indonesië en opgegroeid in Australië. Met haar bejubelde fotofilm Ascent brak ze door in de filmwereld. Tijdens de wereldpremière op de Berlinale spraken we met Tan over haar film voor de Ketelhuis Podcast. Luisteren kan hier


Delen