Nu te zien: Soof 3, Pink Moon, Avec amour et acharnement, Wolf
KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

In Entre deux mondes speelt Juliette Binoche een succesvolle schrijfster die undercover gaat voor haar volgende boek. Ze gaat aan de slag als schoonmaakster van passagiersschepen in een haven vlakbij Caen. Daar wordt ze geconfronteerd met de economische onzekerheid en sociale onzichtbaarheid van haar collega’s, maar ook hun wederzijdse steun en solidariteit. Het wringt. Kan ze deel van uitmaken van deze groep zonder haar eigen identiteit prijs te geven?

 

Entre deux mondes won de publieksprijs voor Beste Europese Film op Filmfestival van San Sebastián.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Deze week

Dealer | Première

Rauw en realistisch regiedebuut van de Vlaamse acteur Jeroen Perceval over een bijzondere band die ontstaat tussen een 14-jarig kwetsbaar straatdealertje en een gevierd acteur. ★★★ de Volkskrant

 

Kort 1 & 2 | 26 september

Zeven korte films die door het NFF zijn geselecteerd voor Forum van de Regisseurs, een programma van grensverleggende Nederlandse auteursfilms die allemaal een ding gemeen hebben: hun eigenheid.

 
here?

Bo | 27 september

Geen zin om naar Utrecht af te reizen voor de slotfilm van het NFF? Plof dan gewoon bij ons neer voor Bo van Joost van Ginkel. Eén van onze favorieten van dit najaar.

 

Deutsches Kino | 27 september

Ditmaal Generation Beziehungsunfähig, een vlotte komedie over de Berlijnse Tim, een eeuwige vrijgezel, die plots verliefd wordt. Verfilming van de bestseller van Michael Nast.

 

Verwacht

Italian Cineclub | 29 september

Na twee succesvolle edities deze zomer presenteren we vanaf nu elke laatste donderdag van de maand een recente Italiaanse film. Ditmaal Querido Fidel, een komisch drama over een Napolitaan die fervent aanhanger is van Fidel Castro in het kleurrijke Napels in de jaren negentig.

 

Peter Delpeut en Stef Tijdink te gast | 3 oktober

Twintig jaar geleden trok cineast Peter Delpeut met cameraman Stef Tijdink door Noord-Engeland voor reisdocumentaire In Loving Memory (2001). In Walk the Land (2022) keren ze terug. Bekijk beide films, met na afloop een Q&A.

 

Films deze week

 
Dealer

Dealer

 
 
Entre deux Mondes

Entre deux Mondes

 
 
Soof 3

Soof 3

Films verwacht

 
Beautiful Beings

Beautiful Beings

29 september

 
 
Bo

Bo

29 september

 
 
Femi

Femi

29 september

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link