KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Eén van onze favoriete actrices is ze toch wel: Juliette Binoche. Vanaf deze week schittert ze in maar liefst twee films die je in onze koele zalen kunt bekijken. Natuurlijk in Hirokazu Kore-eda’s La Vérité, waarin ze als dochter van een Franse actrice (Catherine Deneuve) worstelt met hun relatie. “Een zowel grappig als bijtend portret van een gebroken gezin”, ★★★★ VPRO Cinema.

 

Maar ook speelt Binoche de hoofdrol in onze premièrefilm La Bonne Épouse. Een dik aangezette Franse klucht over een huishoudschool in de jaren ’60 waar meisjes leren het huishouden te doen, je echtelijke plichten te vervullen en verder je mond te houden. Binoche straalt als directrice die na het overlijden van haar echtgenoot langzaamaan toch ook vraagtekens begint te zetten bij deze traditionele rolverdeling. Over the top, met veel kleur en humor.

 

Komende week ook weer een special, onze laatste Deutsches Kino voor de zomer. Dit keer kijken we – toepasselijk – de zomerse roadmovie 303. Vanwege de kleine capaciteit in onze zalen vertonen we de film twee keer, op dinsdag 30 juni en donderdag 2 juli om 19:15 uur.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

In de armen van Morpheus | 8 juli

Voorpremière van een ontdekkingstocht naar de schoonheid en de wreedheid van de slaap. Met een Q&A met regisseur Marc Schmidt

 

Fin de Siglo | vanaf 4 juli

Elegant romantisch drama over twee mannen die elkaar in Barcelona ontmoeten, uit het programma van de Roze Filmdagen.

 

Films deze week

 

La bonne épouse

 
 

About Endlessness

 
 

Rundfunk: Jachterwachter

Films verwacht

 

De Piraten van Hiernaast

1 juli

 
 

Fin de Siglo

4 juli

 
 

A Perfectly Normal Family

9 juli

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link