La Vérité

Heerlijke familiestrubbelingen tussen Catherine Deneuve en Juliette Binoche.

Voor de uitbreng van de memoires van haar moeder, de Franse filmicoon Fabienne (Catherine Deneuve), keert dochter Lumir (Juliette Binoche) met haar gezin vanuit New York terug naar Parijs. Het is voor Lumir geen verrassing dat alles in haar ouderlijk huis nog altijd om haar moeder draait. Vol verbazing leest ze de fantasierijke biografie van haar moeder. Fabienne heeft echter geen tijd om stil te staan bij de vragen die Lumir hier over heeft. Ze is druk bezig met de voorbereidingen van een nieuw filmproject. De reünie tussen moeder en dochter verandert in een hevige confrontatie, waarbij weggestopte trauma’s worden opgerakeld en de waarheid eindelijk boven tafel komt.

La Vérité is de eerste film die de veelgeprezen regisseur Hirokazu Kore-eda (Gouden Palm-winnaar ShopliftersLike Father, Like Son) maakt buiten zijn geboorteland Japan. De film was de openingsfilm van het afgelopen Filmfestival van Venetië.

We werken tegenwoordig met placering. Je krijgt automatisch een stoel aangewezen, maar je kunt deze aanpassen naar jouw favoriete plek in de zaal. Extra uitleg vind je hier.

Een film die zich afvraagt hoe ons geheugen maakt wie we zijn. Hoe we daarover met elkaar communiceren. Aan wie kunstenaars en schrijvers schatplichtig zijn. En hoe ze dat via hun kunst uitdrukken, onder woorden brengen. NRC Handelsblad
De eerste internationale film van de Japanse grootmeester Kore-eda is een zowel grappig als bijtend portret van een gebroken gezin. VPRO Cinema

Delen