KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Twee premièrefilms deze week. In het sociaal-realistisch drama Police spelen Virginie Efira (Sibyl) en Omar Sy (Intouchables) twee agenten die samen met hun collega een asielzoeker moeten begeleiden naar het vliegveld. Onderweg laait de spanning hoog op. Behalve een geheime liefdesaffaire delen de twee agenten ook een gevoel van morele rechtvaardigheid. Langzaam komen ze tot de realisatie dat wanneer ze de asielzoeker terugsturen, ze hem in levensgevaar brengen. Lukt het hen om hun andere collega hiervan te overtuigen?

 

White Cube is de langverwachte documentaire van kunstenaar Renzo Martens. Wanneer hij de vertoning van zijn film Enjoy Poverty bezoekt in het Tate Modern in Londen, vallen hem overal de Unilver logo’s op. Wat is de relatie tussen westerse kunstmusea en dit soort bedrijven? En specifieker: de relatie met het geweld van het plantagesysteem?

 

Ook is het nog steeds IDFA in Het Ketelhuis met elke dag een documentaire uit het festivalprogramma. Tot slot is Lidewijde Paris donderdag weer te gast voor Hoe lees ik een film?. Deze keer kijken we La Última Primavera. Inclusief ontspannen nagesprek!

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

Kom Hier Dat Ik U Kus + Q&A | 4 december

Op 4 december presenteert Kijk Ons de voorpremière van Kom hier dat ik u kus, het speelfilmdebuut van Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden. De makers zijn na afloop aanwezig voor een nagesprek.

 

Corine Koole toont Les choses de la vie | 6 december

Als íemand inzicht heeft in het liefdesleven van Nederland is dat journaliste Corine Koole (Lust en Liefde, Volkskrant Magazine) wel. Een uitstekende gast dus voor onze reeks Scènes voor een huwelijk.

 
here?

Ketelhuis Podcast #4

In de vierde Ketelhuis Podcast wandelt Floortje Smit met Freek de Jonge langs de oevers van het IJsselmeer. Onderwerpen van gesprek zijn acteren in De Vogelwachter, een gemankeerde filmcarrière, Texel, Twitter, het lot én natuurlijk vogels.

 

Pepr

Pepr is het nieuwe podium waar je krachtige films van Zwarte makers en verhalen uit de Zwarte diaspora vindt. Films die eerder niet of nauwelijks te zien waren in de filmtheaters of online, maar nu dus in onze online filmzaal Picl zijn te vinden.

 

Films deze week

 

Police

 
 

White Cube

 
 

Wolfwalkers (OV)

Films verwacht

 

 
 

Calamity

9 december

 
 

Kom Hier Dat Ik U Kus

5 juni

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link