KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Herfstweer, filmweer. Met drie premières een prima timing. Laat je bijvoorbeeld wegvoeren door de oogstrelende aquarel-animatie The Swallows of Kabul. De film vervlecht de verhalen van twee koppels tijdens het schrikbewind van de Taliban in het Kabul van 1998: een sceptische gevangenisbewaker met een ongeneeslijk zieke vrouw en een nog onbevangen jong stel. Vanavond een voorpremière met Hoe lees ik een film?, morgen met een speciale intro door KABOOM Animation Film Festival

 

Tragisch, maar vol humor en absurdisme is het Vlaamse De Patrick. Een man krijgt na de dood van zijn vader ongewild de leiding over een naturistencamping, maar is vooral op zoek naar zijn verdwenen favoriete hamer. “Met zijn unieke mix van detective, slapstick en lullige intriges maakt dat De Patrick tot de grappigste rouwverwerking ooit”, schrijft NRC ★★★★.

 

Piranhas gaat tot slot over 15-jarige scooterjongens en de Napolitaanse maffia. Gebaseerd op de succesvolle roman La paranza dei bamibini (De kinderen in de sleepnetten) van de Napolitaanse schrijver Roberto Saviano (bekend van Gomorra).

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

Voorpremière: Instinct

Deze week ook het regiedebuut van Halina Reijn in voorpremière, Vrijdag is uitverkocht, voor zaterdag t/m woensdag zijn er nog kaarten.

 

Programma Paff bekend!

Van 10 t/m 13 oktober vindt Paff bij ons plaats, het festival met de belangrijkste arthousefilms van komend seizoen in (voor)première.

 
here?

Shaun het Schaap 2 - 9 oktober

Kom jij naar de feestelijke première van Shaun het Schaap: Het Ruimteschaap? Er zijn nog wat plekken vrij!

 

Puck & Hans - 9 oktober

Het leven en werk van twee legendarische mode-iconen. Op 9 oktober zijn Puck en Hans bij ons te gast voor de Amsterdamse première.

 

Films deze week

 

 
 

De Patrick

 
 

Piranhas

Films verwacht

 

 
 

 
 

De Belofte Van Pisa

10 oktober

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link