Nu te zien: Un Monde, Do Not Hesitate, Riders of Justice, Annette, Persona non grata, Persian Lessons
KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Eindelijk goed nieuws! Vanaf donderdag 27 januari gaan we weer open. Met een breed palet aan films, lekker eten en koud bier van de onafhankelijke familiebrouwerij Gulpener, sinds 1 januari onze vaste brouwer.

 

Er staat een mooi filmprogramma voor je klaar, met voorpremières van Tout s’est bien passé, een ontroerend drama van de Franse maestro François Ozon, en de klassieker Le fabuleux destin d’Amélie Poulain. Volgens ons precies de film die je in deze tijd kunt gebruiken: hartverwarmend, kleurrijk en uiterst charmant.

 

Daarnaast hernemen we een groot aantal titels. Van het absurdistische Riders of Justice tot het Nederlandse Do Not Hesitate, van het muzikale Annette tot het komisch Deense Persona non grata. Ook draaien we Un Monde, Persian Lessons, Herr Bachmann und seine klasse en een flink aantal kindertitels. Genoeg te zien dus.

 

Tot snel, in Het Ketelhuis!

 

Nieuw

Le fabuleux destin d'Amélie Poulain

De meest succesvolle Franse film aller tijden is jarig. Twintig jaar na de release nog even wervelend, en bovendien opvallend actueel in het post-corona-tijdperk dankzij thema’s van het doorbreken van eenzaamheid en zoeken van toenadering.

 

Tout s'est bien passé

Ontroerend drama van de Franse maestro François Ozon over een vrouw (een fenomenale Sophie Marceau) die door haar oude, goeddeels verlamde vader min of meer wordt gedwongen om hem te helpen een eind aan zijn leven te maken.

 
here?

Ook muizen gaan naar de hemel

Prachtige stop-motionfilm voor de hele familie, over een muis en een vos die samen in de hemel terecht komen. Daar zijn ze op elkaar aangewezen.

 

De beste verjaardag ooit

Op de verjaardag van Kareltje moeten zijn ouders met zijn babyzusje naar de dokter. Koppig besluit hij naar zijn oma te gaan, want daar is het altijd gezellig.

 

Speciaal

Hoe lees ik een film? | 2 februari

Dit keer vertonen we de nieuwste film van François Ozon, Tout s’est bien passé, in ons programma Hoe lees ik een film?. Samen met Lidewijde Paris kijken we de film en gaan we in gesprek over de literaire aspecten van het verhaal.

 

Films for a sustainable mindset | 7 februari

Deze maand kijken we Wasted! The story of food waste. Na de film gaan we in gesprek over de 1.3 miljard ton aan eten die jaarlijks wordt weggegooid. Hoe kunnen we daarin verandering brengen?

 

Films deze week

 

 
 

 
 

Films verwacht

 

 
 

 
 
Housewitz

Housewitz

5 mei

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link