KETELNIEUWS
www.ketelhuis.nl

Drie uiteenlopende premières deze week. Muidhond (momenteel op plek 10 voor de IFFR Publieksprijs) is een aangrijpende en gedurfde Vlaamse film over een jongen die door een gebrek aan bewijs is vrijgesproken van een zedendelict. Maar zegt filmmaakster Patrice Toye in NRC ★★★★: “Ik hoop niet dat Muidhond wordt gereduceerd tot het thema van pedofilie of pedoseksualiteit, het is ook een film over liefde”.

 

Dan de Roemeense neo-noir The Whistlers over een corrupte politieagent die naar het Canarische eiland La Gomera gaat om daar te worden onderwezen in de inheemse fluittaal “El Silbo Gomero”. Uiteraard inclusief femme fatale. En Truffel liefde, een heerlijke documentaire over deze ‘zwarte diamant’. Jascha de Wilde en Ben Hendriks, die eerder boatmovie Passage maakten, nemen ons mee naar Frankrijk, naar de truffelstropers en -jagers, kwekers en chefkoks. Bijna kun je de truffel ruiken.

 

Verder vertonen we donderdag en vrijdag in verband met de landelijke onderwijsstaking veel kinderfilms, waaronder voorpremières van Kruimeltje: De Strijd om de Goudmijn en De Grote Slijmfilm.

 

Tot slot ook specials deze week: de cursus Screening Sex is van start gegaan, maar aansluiten voor losse bijeenkomsten is nog mogelijk. Donderdag ook de Dial Q Filmquiz, onze jaarlijkse filmquiz. Er zijn nog een paar plekken! Vanaf vrijdag viermaal Fashion Films gemaakt door studenten van AMFI en zaterdag tenslotte de Duitse klassieker M van Fritz Lang.

 

Tot in Het Ketelhuis!

 

Uitgelicht

Hoe lees ik een film? A White, White Day - 12 februari

Samen met Lidewijde Paris kijken we dit IJslandse drama en gaan we in gesprek over de literaire aspecten van het verhaal.

 

Knutselen bij Jacob, Mimmi en de Pratende Honden - 12 februari

Het is weer tijd voor een knutselactiviteit voor de film! Ditmaal maken we onze eigen pratende honden! Hoe? Met sokken!

 

Films deze week

 

Muidhond

 
 

The Whistlers

 
 

Truffel liefde

Films verwacht

 

 
 

Jacob, Mimmi en de pratende honden

12 februari

 
 

Minuscule 2: het tropisch avontuur

13 februari

Adres

Westergasfabriek

Pazzanistraat 4

Amsterdam

info@ketelhuis.nl www.ketelhuis.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur

Toegangsprijzen

Normaal 11,50 / Kind 7,50 Student, 65+, CJP 9,-

Alle prijsinformatie

Indien u geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen kunt u zich afmelden via deze link